FEN reclamă Guvernul la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării

Federaţia Educaţiei Naţionale va reclama Guvernul la Consilul Naţional pentru Combarerea Discriminării, după ce Curtea Constituţională a admis o sesizare a Executivului privind anumite prevederi din Legea statutului personalului didactic.

2 afișări
Imaginea articolului FEN reclamă Guvernul la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării

FEN reclamă Guvernul la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării

Federaţia condamnă modul în care Guvernul a înţeles să răspundă la problema discriminării dintre profesori, pe de o parte, şi educatoare, învăţători şi institutori, pe de altă parte, fiind nemulţumit de faptul că a menţinut norma didactică de 25 de ore, pentru cei din ultima categorie de cadre didactice, şi nu de 18 ore, cât ar fi norma.

"Felul în care Executivul a înţeles să răspună unei legi care venea să repare o nedreptate făcută unor categorii de personal este de-a dreptul jignitor. Nu este nici o diferenţă între acuzaţii care caută orice fel de tertipuri pentru a-şi amâna sentinţa şi sesizarea făcută de Executiv la Curtea Constituţională. Coborându-ne la nivelul premierului, pentru că până la urmă domnul Tăriceanu răspunde de acţiunile Guvernului, îl anunţăm că prin această decizie a reuşit să mai piardă peste 50.000 de posibili votanţi. FEN va face demersurile necesare pentru a anunţa prin toate mijloacele posibile întregul corp profesoral de felul în care Executivul răspunde nevoilor oamenilor de la catedră", a comunicat Cătălin Croitoru, preşedintele FEN.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici