FEN şi "Alma Mater" au decis suspendarea grevei generale

Federaţia Educaţiei Naţionale şi "Alma Mater", afiliate la CNS "Cartel Alfa", au decis, miercuri, suspendarea grevei generale, urmând să se alieze la mişcările de stradă organizate de cele cinci confederaţii, a declarat liderul confederaţiei sindicale, Bogdan Hossu.

18 afișări
Imaginea articolului FEN şi "Alma Mater" au decis suspendarea grevei generale

FEN şi "Alma Mater" au decis suspendarea grevei generale (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

Hossu a adăugat că sindicaliştii din administraţia publică iau în calcul o grevă de zel, ceea ce ar însemna lucrări mult mai lente sau mult prea entuziasmante, în condiţiile lipsei unei normări a muncii.

Liderul Cartel Alfa a exemplificat cu situaţia unui poliţist care ar putea opri 50 de maşini într-o intersecţie, verificându-le pe fiecare în parte, pentru a vedea dacă există obiecte periculoase care să ameninţe siguranţa naţională.

Liderii celor cinci confederaţii sindicale se vor întruni în această săptămână pentru a decide calendarul protestelor următoare, care vor fi focalizate spre parlamentari, potrivit lui Hossu.

Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie (FNSA) a decis suspendarea grevei generale la nivel naţional, începând cu miercuri, ora 11.00, din cauza presiunilor făcute de oameni politici şi prefecţi la adresa salariaţilor din administraţie şi a ameninţărilor cu disponibilizarea acestora.

Preşedintele FNSA, Valer Suciu, a declarat, miercuri, că Guvernul a fost "imun" la mişcarea de protest şi nu a chemat sindicatul la discuţii.

Potrivit acestuia, conducerea şi membrii FNSA vor continua lupta sindicală, "participând la toate formele de protest organizate de către Cartel ALFA în această perioadă, inclusiv la consolidarea lanţului uman în jurul Parlamentului României, în ziua când acesta va discuta şi va vota moţiunea de cenzură".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici