Fenechiu, îngrijorat de schimbarea lui Mihaiu: Începe jaful în Deltă?

Deputatul PNL Relu Fenechiu a declarat, joi, că este îngrijorat de schimbarea lui Mihaiu din funcţia de guvernator al Deltei Dunării, întrebându-se retoric dacă prin această decizie începe "jaful în Deltă" şi menţionând că actuala coaliţie vrea să pună interesele clientelare stăpâne pe Rezervaţie.

14 afișări
Imaginea articolului Fenechiu, îngrijorat de schimbarea lui Mihaiu: Începe jaful în Deltă?

Fenechiu, îngrijorat de schimbarea lui Mihaiu: Începe jaful în Deltă?

"Începe jaful în Deltă? Este întrebarea pe care o adresez, cu mare accent retoric, Guvernului, Coaliţiei PDL - PSD. Sunt foarte îngrijorat de schimbarea domnului Liviu Mihaiu din funcţia de guvernator al Deltei Dunării. Numirea domnului Mihaiu în funcţia din care este acum eliberat, nejustificat, după părerea mea, a fost făcută de guvernul Tăriceanu tocmai pentru a fi exclusă orice raţiune de ordin politic sau antreprenorial care ar putea afecta Delta", a susţinut Relu Fenechiu, într-o declaraţie remisă MEDIAFAX.

Fenechiu a menţionat că, în calitate de fost preşedinte al Comisiei pentru echilibru ecologic din Camera Deputaţilor, cunoaşte miza pe care o poate constitui Rezervaţia Deltei Dunării.

"Exploatarea resurselor de acolo ar aduce profituri care nici măcar nu pot fi închipuite acum unor anumiţi clienţi politici dar, acest lucru, fireşte, cu nişte costuri echivalente ale unui dezastru ecologic european. Nu aş vrea să cred că cinismul şi foamea acestui guvern sunt atât de mari încât să atenteze cu mârşăvie la un obiectiv nepreţuit al României şi al Europei. Mă alătur acelor ONG-uri de mediu care iau o atitudine justifiată la aceste mişcări dubioase şi îngrijorătoare şi voi monitoriza atent, alături de ele şi de toţi cei interesaţi ceea ce se întâmplă în Delta Dunării", a spus deputatul liberal, cnform sursei citate.

De asemena, Fenechiu a apreciat că Mihaiu era "un independent din punct de vedere politic, un activist înflăcărat al Deltei Dunării, cel mai potrivit pentru funcţia de Guvernator al acestei zone nepreţuite", menţionând în schimb că nu se îndoieşte "de calităţile profesionale ale celui numit în locul domnului Mihaiu".

El a sublinitat că este îngrijorat şi de raţiunea politică care a dus la schimbarea lui Mihaiu, menţionând că acest lucru îi dă de înţeles că coaliţia aflată la putere vrea să pună stăpânire şi pe Deltă.

Liviu Mihaiu a fost revocat, miercuri, din funcţia de guvernator al Deltei Dunării, a anunţat, după şedinţa de Guvern de miercuri, ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi.

Citeşte şi:

Liviu Mihaiu, revocat din funcţia de Guvernator al Deltei Dunării

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici