Fenomen rar. Superluna Albastră în noaptea de 30-31 august

Luna Albastră va avea loc în noaptea de 30 spre 31 august. Practic, luna august este marcată de două superluni care vor culmina cu „Lună albastră”. Fenomenul rar nu va mai fi văzut în acest deceniu.

1414 afișări
Imaginea articolului Fenomen rar. Superluna Albastră în noaptea de 30-31 august

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

Prima lună plină a lunii a avut loc marţi, 1 august, iar următoarea va avea loc pe 30 august, potrivit The Independent.

Superlunile au loc atunci când luna plină este aproape de punctul cel mai apropiat de Pământ, ceea ce o face să pară cu până la 14% mai mare şi cu 30% mai strălucitoare în comparaţie cu momentul în care se află la cea mai mare distanţă.

Următoarea dată la care va avea loc o superlună albastră este august 2032, ceea ce face ca aceasta să fie ultima şansă de a asista la fenomen.

În ciuda a ceea ce sugerează numele, cea de-a doua lună plină nu va fi albastră, numele referindu-se pur şi simplu la faptul că este a doua lună plină dintr-o lună calendaristică - lunile pline apar la fiecare 29 de zile, ceea ce înseamnă că, ocazional, o singură lună va prezenta două.

Se ştie că lunile de culoare albastră apar atunci când există o perturbare majoră a atmosferei Pământului, cum ar fi în urma unui vulcan. Potrivit Nasa, lunile albastre au fost frecvente după erupţia vulcanului indonezian Krakatoa din 1883.

Detalii clare de pe Lună vor putea fi urmărite pe canalul oficial YouTube al proiectului Virtual Telescope.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici