Fetiţa care a murit în banca din Oradea a suferit o fractură de craniu - VIDEO

Fetiţa în vârstă de trei ani şi jumătate care şi-a pierdut viaţa, sâmbătă, în sediul unei sucursale bancare din Oradea, a murit din cauza unei traume cerebrale, suferind o fractură de craniu, au anunţat, luni, medicii legişti.

493 afișări
Imaginea articolului Fetiţa care a murit în banca din Oradea a suferit o fractură de craniu - VIDEO

Fetiţa care a murit în banca din Oradea a suferit o fractură de craniu - VIDEO

Medicii de la Serviciul de Medicină Legală din Oradea au stabilit că moartea fetiţei a fost cauzată de multiplele răni suferite, ea având practic capul zdrobit.

"Autopsia micuţei a fost efectuată în cursul zilei de duminică, iar cauza morţii a fost trauma cerebrală, a avut fractură de craniu. Practic, avea capul zdrobit”, a declarat, luni, pentru corespondentul MEDIAFAX, dr. Gabriel Mihalache, şeful Serviciului de Medicină Legală Bihor.

Pe de altă parte, pentru a înlătura orice suspiciune, reprezentanţii Băncii Transilvania au informat că vor să facă publice imaginile care au surprins momentul în care piesa de mobilier care conţinea materiale publicitare s-a prăbuşit peste fetiţă, imagini care arată cum micuţa a tras panoul peste ea în timp ce încerca să ia pliante.

Directorul executiv al Băncii Transilvania, Lucia Pojoca, a declarat, luni, pentru corespondentul MEDIAFAX, că în urma accidentului de sâmbătă conducerea băncii doreşte să facă publice imaginile din timpul producerii incidentului, pentru a înlătura orice suspiciune asupra angajaţilor.

"Va veni momentul în care banca va face publice imaginile, după o anumită evoluţie sau stare a anchetei, pentru a clarifica derularea evenimentului. Aşa mi s-ar părea corect. Totuşi, mă îndoiesc că CNA va permite televiziunilor să difuzeze filmuleţul deoarece este foarte şocant", a declarat Lucia Pojoca.

Video Stirileprotv.ro

Directorul a adăugat că, potrivit înregistrărilor, în momentul în care s-a produs accidentul banca era plină de clienţi şi, fiind o zi de sâmbătă, personalul care muncea în sucursală era diminuat. Înregistrările arată că fetiţa s-a agăţat de piesa de mobilier pentru a lua pliante de pe panou.

"Am văzut imaginile, pe care le-am pus şi la dispoziţia anchetatorilor şi sunt de-a dreptul stupefiante. În momentul acela, în bancă erau trei copii. În timp ce mama lor era la ghişeu, cele două surori s-au jucat prin bancă şi au fost mai neastâmpărate. Se agăţau de mai multe lucruşoare, iar micuţa a fost mai jucăuşă şi s-a întins să ia flyere dintr-un buzunăraş de plastic. A tras pur şi simplu panoul peste ea", a spus Lucia Pojoca.

Potrivit acesteia, panoul care s-a prăbuşit peste copilă este standardizat, acelaşi, în toate sediile băncii, fiind astfel proiectat în aşa fel încât să nu aibă nevoie să fie suspendat, fiind susţinut pe picioare metalice solide. Conform reprezentanţilor băncii, niciodată nu s-a mai întâmplat ca un asemenea panou să cadă.

Ancheta în acest caz este continuată de poliţişti şi de procurori.

Un echipaj al Inspectoratului Teritorial de Stat în Construcţii s-a deplasat, luni, la sediul băncii, pentru a vedea dacă se impune o anchetă.

"Am am constatat că acest caz nu intră în atribuţiile noastre, deoarece panoul respectiv nu era ancorat în niciun fel de construcţie”, a declarat, luni, pentru corespondentul MEDIAFAX, inginerul Adriana Lipoveanu.

Fetiţa va fi înmormântată marţi, de la ora 13.00, la Capela Orăşenească din Cimitirului Municipal Rulikowski din Oradea.

O fetiţă în vârstă de trei ani şi jumătate a murit, sâmbătă, în urma unui accident petrecut în sediul unei bănci din municipiul Oradea, unde se afla împreună cu mama sa. Peste fetiţă a căzut o piesă de mobilier care era folosită ca suport de materiale publicitare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici