Fetiţa de 7 ani din Caraş Severin, pentru care „se bat” două familii a dispărut din spital. Reacţia reprezentanţilor spitalului

Gabriela, fetiţa de 7 ani crescută de un asistent maternal din Bocşa, judeţul Caraş Severin, care urma să ajungă la o familie ce a adoptat-o recent, a fost dată din spital celor care au adoptat-o. ”Mi-au răpit-o din spital”, spune soţia asistentului maternal.

2400 afișări
Imaginea articolului Fetiţa de 7 ani din Caraş Severin, pentru care „se bat” două familii a dispărut din spital. Reacţia reprezentanţilor spitalului

Fetiţa de 7 ani din Caraş Severin, pentru care „se bat” două familii a dispărut din spital

Familia care o creşte pe Gabriela de la vârsta de un an spune că a dus-o pe copilă la pishiatru, la Spitalul de Copii „Louis Ţurcanu” din Timişoara, pentru că era foarte stresată.

Cornelia Miloş, soţia asistentului maternal care o creştea pe copilă, a declarat, pentru MEDIAFAX, că marţi dimineaţa fetiţa a dispărut din spital.

„Mi-au răpit-o din spital. Stau aici de joi internată şi aseară a fost doamna avocată, a luat legătura cu doamna doctor să afle în ce stare e copilul şi a zis că promite că astăzi îi face o evaluare psihologică şi ne face ieşirea că plângea fetiţa că vrea la tati, vrea acasă, nu aici. Aici e un spital de neuropsihiatrie. Fetiţa nu e bolnavă, e doar speriată şi face stări de anxietate că se simte mereu în nesiguranţă. O invadau cei de la centru, de la protecţie, că ziceau că trebuie să o consilieze. Când îi vedea o panicau de numa...A luat-o doctoriţa curantă, în care eu aveam încredere, că a zis că-i face evaluarea psihologică. Mi-a luat fetiţa din mână. Fetiţa plângea: <vreau şi mami, vreau şi mami!>. Atunci, fetiţa a predat-o în gura lupului, la nenorociţii ăştia. (...) Au venit şi mi-au luat fetiţa din mână. Au răpit-o! Nu ştiu ce filieră....(...) Doctora a predat-o. Aici era lume care a văzut şi a zis că fetiţa nu voia să urce şi plângea: <vreau la mami, vreau la mami!>”, a spus Cornelia Miloş.

Reprezentanţii spitalului spun că fetiţa a fost preluată de DGASPC Caraş Severin, iar medicul curant al copilei a urmat o procedură legală.

„Copilul la care faceţi referire este un copil cu o decizie judecătorească care atribuie părinţilor adoptatori acest copil, internat în data de 21 (nr. - noiembrie) cu o reacţie la stres şi care, după consultarea şi după evaluarea psihiatrică, a fost astăzi predat, conform actelor instanţelor judecătoreşti, familiei prin intermediul specialiştilor care se ocupă cu protecţia copilului din judeţulul lor de baştină, Caraş-Severin. (…) Eu acest copil nu l-am văzut. L-a văzut medical psihiatru care a putut decide externarea acestui copil”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului de Copii „Louis Turcanu” Timişoara, Mihai Gafencu.

Potrivit reprezentanţilor DGASPC Caraş-Severin, fetiţa a ajuns deja la familia care o adoptase.

„Minora a fost astăzi (marţi - n.r.) preluată de reprezentanţii DGASPC şi predată în familia adoptatoare.(...) A fost consiliată de angajaţii DGASPC Caraş-Severin, dar şi Timiş, se afla într-o stare psihică bună şi, conform hotărârii judecătoreşti, a fost predată familiei adoptatoare. Reprezentanţii Direcţiei s-au adresat spitalului cu rugămintea de a nu externa fata decât în prezenţa DGASPC, conform legii”, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al DGASPC Caraş-Severin, Oana Glăvan Cena.

Recent, la locuinţa asistentului maternal se adunaseră mai multe persoane, după ce executorul judecătoresc a anunţat că vine să ia fata. Oamenii spuneau că familia adoptivă nu s-a interesat de soarta copilei nici când aceasta a fost în spital. Localnicii au stat mai mult timp în faţa casei, însă executorul nu a venit, cel mai probabil pentru a dezmorţi tensiunea creată. În cele din urmă, executarea a fost amânată la cererea familiei adoptive, a declarat Oana Glăvan, reprezentant al DGASPC Caraş Severin.

Fetiţa a ajuns în casa familiei Miloş când avea un an. Ea a fost repatizată de DGASPC Caraş Severin lui Adrian Miloş, angajat ca asistent maternal. Familia Miloş are 9 copii naturali şi a crescut două fetiţe luate în plasament. Pe una dintre ele a adoptat-o în urmă cu mai mulţi ani, iar asistentul maternal spune că şi pe Gabriela vrea să o adopte. A şi început procedurile legale, însă când a depus cererea la DGASPC, fetiţa era deja în proces de adopţie. Apoi, copila a fost câştigată, în instanţă, de o altă familie.

În vara acestui an, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Caraş-Severin arăta, într-un comunicat de presă, că fetiţa se află în grija asistentului maternal profesionist din oraşul Bocşa de la vârsta de un an şi două luni. Reprezentanţii instituţiei susţineau atunci că asistentul maternal a declarat în scris că nu doreşte să adopte fetiţa.

Tot în vara acestui an, Sorina, fetiţa din Baia de Aramă al cărei caz a fost intens mediatizat după ce a fost luată cu forţa de un procuror din casa în care a crescut, a părăsit România împreună cu părinţii adoptivi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
fetiţa,
adopţie,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici