Fetiţă de 7 ani în stare gravă la spital, bătută de tatăl ei cu o coadă de topor

O fetiţă de 7 ani a fost internată, în stare gravă, la Spitalul de Copii din Galaţi, după ce a fost bătută de tatăl ei cu o coadă de topor. Tatăl copilei, un bărbat de 42 de ani, a fost arestat preventiv şi riscă între 5 şi 12 ani de închisoare.

178 afișări
Imaginea articolului Fetiţă de 7 ani în stare gravă la spital, bătută de tatăl ei cu o coadă de topor

Fetiţă de 7 ani în stare gravă la spital, bătută de tatăl ei cu o coadă de topor

Bătaia a avut loc pe 31 decembrie, dar copilul a fost transportat la spital după 24 de ore, în condiţiile în care starea de sănătate i s-a agravat. Fetiţa de 7 ani a fost operată la Spitalul de Copii din Galaţi.

”În prima zi a anului a fost adusă cu ambulanţa o fetiţă de 7 ani, după ce a fost agresată de către tată. Copilul prezenta traumatism toraco-abdominal, şoc hemoragic prin ruptură de splină. Echipa chirurgicală a Spitalului de Copii a intervenit de urgenţă. În acest moment, copilul este stabil hemodinamic şi respirator cu o evoluţie favorabilă”, a declarat medicul Roxana Bogdan Doroftei.

Bărbatul era cunoscut ca fiind o persoană violentă, fiind verificat în trecut de angajaţii Direcţiei de Protecţia Copilului. Miercuri, acesta a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, deoarece anchetatorii au stabilit că victimei i-a fost pusă viaţa în pericol.

”Inculpatul este cunoscut ca fiind o persoană agresivă. În data de 31 decembrie 2017 acesta a aplicat fiicei sale, în vârstă de 7 ani, mai multe lovituri în zona toraco-abdominală cu coada unui topor. Deoarece starea de sănătate s-a agravat, ea a fost transportată la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii din Galaţi unde a fost supusă unei intervenţii chirurgicale de urgenţă. În urma examinării medico-legale s-a stabilit că minora a suferit leziuni traumatice ce necesită 45-50 de zile de îngrijiri medicale. Acestea i-au pus în primejdie viaţa. Minorei i-au fost cauzate o puternică hemorgie internă şi o infirmitate fizică permanentă. În prezent, inculpatul se află arestat preventiv pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor asupra unui membru al familiei. Se ştie momentan că este o persoană deosebit de agresivă, cazul era în atenţia Protecţiei Copilului Iveşti”, a declarat, joi, procurorul Oana Hâncu.

Reprezentanţii Direcţiei pentru Protecţia Copilului au început o anchetă.

După ce va pleca din spital, fetiţa, care are patru fraţi, va fi luată de lângă tatăl agresiv. Copiii ar putea fi introduşi în sistemul de protecţie al statului sau vor ajunge la mama lor, care s-a întors de urgenţă acasă.

”Fetiţa locuia cu tatăl şi cu bunica paternă, iar în noaptea de 31 decembrie a fost bătută crunt de tată, a avut hemoragie internă, fracturi costale, rupturi de splină. Mama a revenit imediat la domiciliu, i-a luat pe ceilalţi copii minori de acasă, se pare că femeia locuia la Vaslui”, a declarat directorul adjunct al DGASPC Galaţi, Ciprian Groza.

Tatăl agresiv riscă ani buni de închisoare. Potrivit legii, tentativa de omor se pedepseşte cu închisoarea de la 5 ani la 12 ani şi jumătate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici