Fetiţa de patru ani dispărută la Sibiu a fost găsită moartă în râul Cibin

Fetiţa de patru ani dispărută, duminică, în municipiul Sibiu, a fost găsită moartă în râul Cibin, luni dimineaţă, de către echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, poliţiştii sibieni deschizând o anchetă în acest caz.

467 afișări
Imaginea articolului Fetiţa de patru ani dispărută la Sibiu a fost găsită moartă în râul Cibin

Fetiţa de patru ani dispărută la Sibiu a fost găsită moartă în râul Cibin (Imagine: Ana Poenariu/Arhiva Medaifax Foto)

"Va fi deschisă o anchetă pentru a stabili cu exactitate cauzele morţii şi cine se face vinovat de disparţia copilului", a declarat corespondentului MEDIAFAX Luciana Balteş, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Sibiu.

Fetiţa de patru ani a fost găsită de către reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu la peste opt kilometri de locul unde se presupune că fetiţa a căzut în râul Cibin, care traversează municipiul Sibiu, printre resturile de vegetaţie.

"În urma operaţiunilor de căutare desfăşurate în cursul acestei dimineţi (luni de dimineaţă - n.r.) de către cadrele ISU Sibiu, fetiţa a fost găsită pe marginea râului Cibin. Aceasta era prinsă în vegetaţia de pe malul râului, decedată", a declarat Silviu Albişor, purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu.

Corpul fetiţei de patru ani a fost preluat de medicii Serviciului de Medicină Legală, iar în urma autopsiei va fi stabilită cauza morţii.

Copila a fost dată dispărută de către bunica sa duminică, în jurul orei 17.00, iar căutările Poliţiei şi ale reprezentanţilor ISU s-au desfăşurat, de-a lungul râului Cibin, până în jurul orei 22.00, când operaţiunea a fost întreruptă, fiind reluată luni dimineaţă.

Un sibian care locuieşte în zona râului le spusese pompierilor că un om l-a anunţat că a văzut în râu ceva care "semăna cu o păpuşă, posibil un copil".

"Un om mi-a spus că mergea pe mal şi a văzut o păpuşă plutind, posibil copil. Numai părul l-a văzut. A zis că avea părul mare şi era cu faţa în jos. A fugit repede pe punte şi nu a mai văzut nimic", declara Marin Mazilu, un sibian care are casa pe malul râului, la peste şapte kilometri de locul unde se presupune că a căzut fetiţa.

Se pare că micuţa locuia cu bunica, într-o baracă improvizată pe malul râului Cibin, unde îşi aşezaseră tabăra în urmă cu numai trei zile, mama fiind plecată în Italia, iar tatăl fiind căsătorit cu o altă femeie.

"Când a dispărut era în blugi albaştri şi tricou alb şi săndăluţe negre. Un minut-două am lăsat-o singură şi a dispărut fetiţa. Se juca pe aici, că am avut treabă cu altă fetiţă mică, îi puneam lapte în sticlă. Nu pot să îmi dau seama. Eu eram doar cu fetiţa şi cu fata mea care e gravidă şi mai are un copil mic de un an. Părinţii fetiţei, tatăl s-a însurat, fata mea e plecată în Italia", a spus Mândra Molfa, bunica fetiţei de patru ani, care a dispărut de duminică, din jurul orei 17.00.

Fetiţa dispărută mai are doi fraţi care au rămas acasă, în localitatea Brateiu, din judeţul Sibiu, şi o soră de patru luni, care locuieşte în baraca de pe malul râului Cibin, din municipiul Sibiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici