Fetiţă de şapte ani, în stare gravă la spital după ce a fost lovită de un tren

O fetiţă în vârstă de şapte ani din municipiul Călăraşi a fost transportată, miercuri seară, în stare gravă la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Călăraşi după ce a fost lovită de un tren personal în timp ce încerca să treacă peste calea ferată pentru a merge acasă, după ce îşi cumpărase o îngheţată.

283 afișări
Imaginea articolului Fetiţă de şapte ani, în stare gravă la spital după ce a fost lovită de un tren

Fetiţă de şapte ani, în stare gravă la spital după ce a fost lovită de un tren (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Judeţean de Poliţie Călăraşi, imediat după accident, rudele au luat-o pe fetiţă cu o maşină şi au dus-o la spital.

Medicii au spus că fetiţa se află în stare gravă, fapt ce nu permite transportarea ei în condiţii de siguranţă la o clinică de neurochirurgie din Bucureşti.

"Fetiţa este la terapie intensivă, a fost adusă în camera de gardă în stop cardiorespirator, fiind victima unui accident de tren. Pacienta este instabilă hemodinamic, a suferit un şoc hemoragic, politraumatime, un traumatism cranio-cerebral cu decompensare cardio-vasculară. A fost resuscitată şi s-au continuat manevrele în terapie intensivă, dar este în continuare instabilă hemodonamic şi prezintă risc pentru un transport la o clinică de neurochirurgie din Bucureşti. Au fost aduşi medicii de acasă, este sub supraveghere", a declarat şeful UPU de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Călăraşi, dr Viorica Gheorghiţă.

Din primele cercetări a reieşit că fetiţa a trecut peste calea ferată din direcţia cartierului "Farfuria" din Călăraşi, unde locuieşte, pentru a merge la un magazin de unde şi-a cumpărat o îngheţată, iar la întoarcere a fost lovită de tren.

"Ne-am deplasat la faţa locului şi am constatat că minora de şapte ani a traversat calea ferată în zonă «10 nivele», fiind lovită de trenul personal Ciulniţa-Călăraşi. Cazul a fost preluat de către Poliţia Transporturi", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Călăraşi, inspector Ramona Tudor.

La Spitalul Judeţean de Urgenţă din Călăraşi au venit aproximativ o sută de rude ale fetiţei, fără a se înregistra incidente.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici