Fetiţa la care Moşu’ nu ajunge. Peste 86.000 de micuţi cresc departe de părinţii lor

  • Peste 86.000 de copii au părinţii plecaţi la muncă, în străinătate
  • COVID-ul îi ţine departe de copii pe părinţii plecaţi la muncă, peste hotare
  • În decembrie 2019, 15.858 copii aveau ambii părinţi plecaţi în străinătate
497 afișări
Imaginea articolului Fetiţa la care Moşu’ nu ajunge. Peste 86.000 de micuţi cresc departe de părinţii lor

Fetiţa la care Moşu’ nu ajunge. Peste 86.000 de micuţi cresc departe de părinţii lor

Pentru aproape o sută de mii de copii din România, Moş Nicolae nu poate îndeplini, însă, cea mai mare dorinţă a acestora: să fie alături de părinţii lor.

La 10 kilometri de Craiova, în comuna Breasta, Georgiana creşte de 9 ani în casa bunicilor. Părinţii au plecat la muncă, în străinătate când fetiţa avea doar 9 luni. De atunci, îi vede mai mult în poze.

Cu ochii plini de lacrimi, dar cu multă speranţă în suflet, Georgiana se uită în fiecare seară spre luminile îndepăratate ale oraşului. De acolo, din acea zare, speră ca Moş Nicolae, să facă o minune, măcar anul acesta, şi să-i aducă înapoi familia. În fiecare an i-a cerut asta, dar dorinţa ei a fost peste puterile Moşului.

  • “Nu ştiu sigur. Am mai vorbit cu ei, nici ei nu ştiu sigur când vin. (…) Sora e plecată cu părinţii. A rămas ea acolo, iar fratele, aici. Nu stă cu mine. La bunica din partea lu’ tati”, povesteşte fetiţa, plângând.

Lacrimile micuţei frâng inima bunicii. Se străduieşte să-i ofere cât mai multe, dar nu prea are de unde.

  • “Eu am salariul de 1.200 lei, ca menajeră. E singurul venit. Părinţii prea i-au trimis bani fetiţei”, Vichi Vlăduţu, bunica fetiţei.

 Georgiana vede toate greutăţile. La doar 9 ani, copila a învăţat că trebuie să ceară cât mai puţin. Chiar şi lui Moş Nicolae.

  • “Nici eu nu prea-mi doresc multe rău. Poate nici el nu are chiar tot ce vreau eu. (…) Să-mi aducă abţibilduri din ălea cu Moş Crăciun şi Moş Nicolae şi de Halloween”, mai spune micuţa, care speră ca Moş Nicolae să ajungă şi la ea în noaptea asta.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici