Fetiţă rătăcită în munţi în timpul Campionatului Naţional de Alergare Montană, găsită de jandarmi

O fetiţă în vârstă de nouă ani din Vaslui, fiica unui concurent la Campionatul Naţional de Alergare Montană organizat în judeţul Suceava, s-a pierdut, sâmbătă, în timpul desfăşurării unei probe, fiind găsită de jandarmii montani la doi kilometri distanţă de locul unde fusese lăsată de tatăl său.

227 afișări
Imaginea articolului Fetiţă rătăcită în munţi în timpul Campionatului Naţional de Alergare Montană, găsită de jandarmi

Fetiţă rătăcită în munţi în timpul Campionatului Naţional de Alergare Montană, găsită de jandarmi (Imagine: Alin Ivan/Mediafax Foto)

Potrivit IJJ Suceava, unul dintre participanţii la Campionatului Naţional de Alergare Montană, organizat pe traseul sat Rusca din comuna suceveană Dorna Arini - Cabana Giumalău, a solicitat sprijinul jandarmilor pentru găsirea fiicei sale, pe care o lăsase, înaintea începerii uneia dintre probele de concurs, în spaţiul amenajat pentru concurenţi în apropiere de Cabana Giumalău.

Fata, în vârstă de nouă ani, din judeţul Vaslui, fusese văzută ultima dată în timp ce se juca cu alţi doi copii în apropierea cabanei.

Un jandarm şi tatăl minorei au pornit în căutarea fetei, cu ATV-ul din dotarea postului de jandarmi, aceasta fiind găsită la aproximativ doi kilometri de cabană.

Copilul a povestit că a mers pe drumul montan care face legătura între cabanele Giumalău şi Rarău, însă s-a abătut de la traseu şi s-a rătăcit.

Sursa citată menţionează că, împreună cu angajaţii Serviciului Salvamont Vatra Dornei, jandarmii au acordat primul ajutor şi au transportat două persoane care au avut nevoie de ajutor medical, fiind vorba de o sportivă în vârstă de 17 ani, din judeţul Vaslui, care a suferit o entorsă la gleznă stângă şi un bărbat în vârstă de 45 de ani din Bucureşti aflat în stare de lipotimie.

În cazul sportivei, jandarmii au transportat-o cu ATV-ul jandarmilor opt kilometri până în localitatea Rusca, iar bărbatului i s-a acordat primul ajutor la cabană şi apoi a fost dus şi el în satul Rusca de unde cele două persoane au fost preluate de un echipaj SMURD, ajungând ulterior la Spitalul Municipal Vatra Dornei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici