Fetiţă vândută de părinţii români pentru 3.000 de euro, în Spania

O fetiţă de 12 ani a fost salvată de Garda Civilă din Spania după ce părinţii ei, membri ai unui clan românesc, au vândut-o unei alte familii pentru a o căsători în schimbul a 3.000 de euro.

1756 afișări
Imaginea articolului Fetiţă vândută de părinţii români pentru 3.000 de euro, în Spania

Totul a început în ianuarie, când Garda Civilă a aflat despre existenţa unor minori în situaţie de abandon în Malagón.

Fata de 12 ani, membră a clanului românesc, reclama bătăi din partea mamei sale. Agenţii au ţinut legătura cu cercul social al minorei şi cu şcoala acesteia, aflând că fata nu frecventa şcoala, iar ulterior, mama şi tatăl vitreg al fetei au mers la şcoală pentru a cere retragerea minorei, întrucât, potrivit acestora, aceasta ar fi plecat din localitate, anunţă ABC.

Agenţii au aflat că fata le spusese celorlalte fete că părinţii ei urmau să o căsătorească în schimbul a 3.000 de euro.

Anchetatorii i-au arestat pe părinţi. În timpul percheziţiei, tatăl vitreg avea asupra sa 3.800 de euro, declarând că a câştigat banii din recoltarea măslinelor. Agenţii au constatat însă că declaraţia era falsă, întrucât bărbatul nu lucrase la culesul măslinelor şi că nu avea cum să dovedească de unde proveneau banii.

De asemenea, anchetatorii ştiau că fetiţa vândută unei alte familii ar putea fi într-o casă din Baza, aşa că au mers imediat acolo, localizând-o. Părinţii trimiseseră copila în casa unei rude pentru a o ascunde.

În prezent, fetiţa se află sub tutela Junta de Andalucía.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici