Ficatul şi rinichii unui bărbat aflat în moarte cerebrală, prelevate de medicii din Mureş

Ficatul şi rinichii unui bărbat din Covasna aflat în moarte cerebrală din cauza unei hemoragii a creierului au fost prelevate, în noaptea de marţi spre miercuri, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Târgu Mureş, organele ajungând la pacienţi din Cluj şi Bucureşti.

54 afișări
Imaginea articolului Ficatul şi rinichii unui bărbat aflat în moarte cerebrală, prelevate de medicii din Mureş

Ficatul şi rinichii unui bărbat aflat în moarte cerebrală, prelevate de medicii din Mureş (Imagine: Shutterstock)

Potrivit unui comunicat transmis, miercuri, de Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Târgu Mureş, pe parcursul nopţii a fost realizată o prelevare de organe pentru transplant, de la un bărbat în vârstă de 48 de ani, din judeţul Covasna, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Covăsneanul a fost internat la Clinica Anestezie - Terapie Intensivă a spitalului mureşean în 25 aprilie, însă marţi a intrat în moarte cerebrală în urma unei hemoragii a creierului.

"Bărbatul suferise în cursul zilei de 29 aprilie o hemoragie cerebrală, incompatibilă cu supravieţuirea, fapt ce a dus la moartea cerebrală a pacientului. Familia acestuia şi-a dat acordul cu privire la donarea rinichilor şi a ficatului, astfel că alte trei vieţi vor fi salvate prin bunăvoinţa aparţinătorilor. Rinichii au fost transportaţi imediat după prelevare de o echipă de medici specialişti la Cluj-Napoca, iar ficatul în Capitală, la Institutul Clinic Fundeni", se arată în comunicat.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici