Ficatul şi rinichii unui tânăr aflat în moarte cerebrală, prelevaţi de medici la Bacău

Ficatul şi rinichii unui tânăr de 19 ani aflat în moarte cerebrală în urma unui accident rutier au fost prelevaţi, în noaptea de joi spre vineri, de o echipă de medici la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Bacău, intervenţia, prima din acest an, durând peste patru ore.

1493 afișări
Imaginea articolului Ficatul şi rinichii unui tânăr aflat în moarte cerebrală, prelevaţi de medici la Bacău

Ficatul şi rinichii unui tânăr aflat în moarte cerebrală, prelevaţi de medici la Bacău (Imagine: Shutterstock/Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor SJU Bacău, intervenţia, care a durat peste patru ore, a fost realizată de două echipe de medici, între care şi specialişti din Iaşi şi Bucureşti.

Aceasta este prima prelevare de organe realizată în acest an la Spitalul Judeţean Bacău, acreditat pentru astfel de intervenţii din 2013.

”Prin această prelevare de organe, una de succes realizată la spitalul nostru, trei vieţi pot avea un nou început. Din păcate, o altă viaţă s-a stins. Trebuie să mulţumim familiei tânărului de 19 ani pentru că şi-a dat acceptul şi, totodată, vrem să tragem un semnal de alarmă ca aparţinătorii celor aflaţi în situaţii similare să înţeleagă oportunitatea acestor prelevări”, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX managerul SJU Bacău, Adrian Popa.

Ficatul şi rinichii tânărului au fost duşi la Agenţia Naţională de Transplant, pentru a se decide cine vor fi beneficiarii.

Tânărul de 19 ani a decedat în urma unui accident rutier produs la începutul acestei săptămâni. Familia acestuia nu a dorit să facă public numele tânărului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici