"Fie amintirea sa binecuvântată!" Reacţia Ambasadei Israelului după decesul lui Ion Caramitru

Ambasada Israelului la Bucureşti a reacţionat imediat după ce s-a aflat despre moartea actorului Ion Caramitru. Am aflat cu mare tristeţe despre decesul unuia dintre cei mai mari actori ai României, scrie pe pagina de Facebook a ambasadei.

782 afișări
Imaginea articolului "Fie amintirea sa binecuvântată!" Reacţia Ambasadei Israelului după decesul lui Ion Caramitru

"Fie amintirea sa binecuvântată!" Reacţia Ambasada Israelului după decesul lui Ion Caramitru

Mesajul a fost publicat imediat după apariţia informaţiei privind moartea actorului român.

„Am aflat cu mare tristeţe despre decesul unuia dintre cei mai mari actori ai României, Ion Caramitru. O valoare incontestabilă a poporului român şi un prieten de excepţie al statului Israel. Am realizat împreună cu Teatrul Naţional "I. L. Caragiale" Bucureşti proiecte culturale vaste şi de succes, sub preţioasa îndrumare a directorului Ion Caramitru. Vom preţui întotdeauna aportul său considerabil la crearea unei legături culturale puternice între România şi Israel. Fie amintirea sa binecuvântată!”, a transmis Ambasada.

Ion Caramitru a murit duminică, la vârsta de 79 de ani. Actorul era internat de mai multe săptămâni la Spitalul Elias din Bucureşti din cauza unor probleme de sănătate. Abia la începutul lunii august, medicii au reuşit afle ce boală are. Actorul avea o infecţie în sânge.

Zilele acestea, actorul Ion Caramitru trebuia să se afle la Iaşi pentru a participa la Festivalul Serile Filmului Românesc (SFR). Din cauza problemelor medicale, actorul a lipsit de la eveniment.

Ion Caramitru a fost actor de teatru şi film, regizor şi politician român. Din anul 1990 a fost preşedinte al UNITER din 1990, iar din 2005 a ocupat funcţia de director al Teatrului Naţional din Bucureşti.

A fost ministru al Culturii între 1996 şi 2000, în cabinetul condus de Victor Ciorbea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici