Filosoful Mihai Şora, în vârstă de 101 ani, ar putea deveni cetăţean de onoare al Capitalei

Filosoful Mihai Şora, în vârstă de 101 ani, ar putea primi titlul de cetăţean de onoare al Capitalei, potrivit unui proiect al Consiliului General al Municipiului Bucureşti, la propunerea consilierilor USR, „în semn de recunoaştere a contribuţiei sale la promovarea valorilor culturale româneşti”.

254 afișări
Imaginea articolului Filosoful Mihai Şora, în vârstă de 101 ani, ar putea deveni cetăţean de onoare al Capitalei

Filosoful Mihai Şora, în vârstă de 101 ani, ar putea deveni cetăţean de onoare al Capitalei

„Ca filosof şi eseist a avut o activitate publicistică remarcabilă. Mihai Şora a avut o contribuţie importantă în societatea românească prin activitatea sa profesională desfăşurată în cadrul Editurii de Stat pentru Literatură şi Artă (redactor-şef între anii 1954 - 1969), unde s-a remarcat ca fiind fondatorul unei noi colecţii de cărţi, <<Biblioteca pentru Toţi>>, Editurii pentru Limbi străine (şef de secţie între anii 1951 - 1954), Ministerului de Externe (referent de specialitate între anii 1948 - 1951)”, se arată în expunerea de motive o proiectului CGMB care va fi votat săptămâna viitoare.

Propunerea este făcută de consilierii generali ai USR, „în semn de recunoaştere a activităţii sale şi a contribuţiei la dezvoltarea şi promovarea valorilor culturale româneşti”.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici