Finul familiei Iacob-Ridzi, urmărit penal pentru că a condus sub influenţa băuturilor alcoolice

Omul de afaceri Emil Bercea, fin al fostului ministru al Tineretului şi Sportului Monica Iacob-Ridzi şi al primarului din Petroşani, Tiberiu Iacob-Ridzi, este urmărit penal pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, rezultatul primei probe a analizei fiind de 1,6 la mie alcool pur în sânge.

71 afișări
Imaginea articolului Finul familiei Iacob-Ridzi, urmărit penal pentru că a condus sub influenţa băuturilor alcoolice

Finul familiei Iacob-Ridzi, urmărit penal pentru că a condus sub influenţa băuturilor alcoolice (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Emil Bercea a fost chemat, miercuri, la Poliţia Petroşani, unde poliţiştii de la Rutieră i-au anulat dovada de circulaţie eliberată când a fost prins băut la volan, totodată fiind începută urmărirea penală împotiva sa.

"Ieri (marţi - n.r.) au sosit la Poliţie rezultatele analizelor de sânge şi l-am invitat pe domnul Bercea la Poliţie pentru a preda dovada care îi permitea să mai conducă maşina pe drumurile publcie", a declarat, miercuri, şeful Biroului Circulaţiei Rutiere Petroşani, Petru Mârza.

Totodată, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroşani au început, luni, urmărirea penală împotriva lui Emil Bercea, după ce au primit buletinul de analiză privind probele de sânge de la Laboratorul de Medicină Legală din Deva.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroşani, Dumitru Ilinca, rezultatul primei probe a fost de 1,6 la mie alcool pur în sânge, iar rezultatul celei de-a doua probe a fost de 1,4 la mie.

"A început urmărirea penală împotriva lui Emil Irinel Bercea, iar pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice riscă între unu şi cinci ani de închisoare", a declarat Dumitru Ilinca.

Potrivit anchetatorilor, omul de afaceri ar fi putut avea o alcoolemie şi mai mare în momentul în care s-a urcat la volan.

"Dat fiind curba rezultată între probe la interval de o oră există posibilitatea să fi avut o alcoolemie şi mai mare", a spus Ilinca.

Omul de afaceri Emil Bercea, fin al fostului ministru al Tineretului şi Sportului Monica Iacob-Ridzi şi al primarului din Petroşani, Tiberiu Iacob-Ridzi, este cercetat de poliţiştii din Petroşani, după ce a fost prins conducând băut şi a adresat injurii poliţiştilor şi personalului medical.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici