Firea: Anul trecut, au fost înregistrate peste 1.300 de cazuri de abuz sexual asupra copiilor

În România, anul trecut, au fost înregistrate peste 1.300 de cazuri de abuz sexual asupra copiilor, jumătate dintre ele, 554, s-au petrecut în familie, susţine ministrul Familiei Gabriela Firea, într-un mesaj cu ocazia Zilei Europene privind Protecţia Copiilor împotriva exploatării sexuale.

189 afișări
Imaginea articolului Firea: Anul trecut, au fost înregistrate peste 1.300 de cazuri de abuz sexual asupra copiilor

Firea: Anul trecut, au fost înregistrate peste 1.300 de cazuri de abuz sexual asupra copiilor

„Când vorbim despre copii, nimic nu este mai revoltător decât situaţiile de abuz sexual şi exploatare sexuală în care sunt implicaţi şi minori. Fiecare caz de care aflu îmi dă fiori! La nivelul Europei, astăzi marcăm Ziua privind protecţia copiilor împotriva acestor atrocităţi. Şi, chiar dacă ni se par greu de cuprins în cuvinte şi în gânduri, realitatea este terifiantă pentru că astfel de grozăvii există”, arată Gabriela Firea într-o postare pe Facebook.

Ea susţine că autorităţile au responsabilitatea nu doar să facă ceva pentru victimele acestor abuzuri, ci şi pentru prevenirea şi combaterea acestor fenomene.

„În România, anul trecut, au fost înregistrate peste 1.300 de cazuri de abuz sexual asupra copiilor, jumătate dintre ele, mai exact 554, s-au petrecut în familie! 57 de copii chiar au fost exploataţi sexual. Am avut cazuri când au fost implicaţi copii de 2-3 anişori ceea ce mi se pare terifiant. Cele mai multe cazuri, aproape 800, au implicat copii între 14 şi 17 ani”, adaugă ministrul Familiei.

Gabriela Firea arată că, la începutul anului, a fost lansat numărul unic de urgenţă pentru copii 119, care a reprezentat o premieră la nivel naţional. Până la începutul lunii noiembrie, fuseseră înregistrate peste 92.000 de apeluri, evident nu toate pentru cazuri atât de grave sau pentru situaţii limită.

„Este important ca aceşti copii sau apropiaţii lor să ştie unde să semnaleze orice problemă şi să ceară ajutor, chiar dacă e vorba doar de suspiciuni sau, uneori, de alarme false. Multe dintre cazurile grave, semnalate şi în spaţiul public, au ajuns în atenţia noastră în urma unor apeluri la Numărul Unic 119”, a mai scris pe reţeaua de socializare Gabriela Firea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici