Firea anunţă că au început testele statice şi dinamice la structura de rezistenţă a Podului Ciurel

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, anunţă că luni au început primele teste statice şi dinamice la structura de rezistenţă a Podului Ciurel, precizând că în primăvara anului 2020 se va putea circula pe acest segment de drum, potrivit unui comunicat transmis de Municipalitate.

182 afișări
Imaginea articolului Firea anunţă că au început testele statice şi dinamice la structura de rezistenţă a Podului Ciurel

Firea anunţă că au început testele statice şi dinamice la structura de rezistenţă a Podului Ciurel

„Aşa cum am promis, realizarea primei etape a proiectului "Străpungere Ciurel - Nod Rutier Virtuţii" se apropie de final, iar în primăvara anului viitor, bucureştenii vor putea circula pe Podul Ciurel, un obiectiv de investiţii extrem de important pentru fluidizarea traficului din Capitală. Astăzi au început primele teste statice şi dinamice la structura de rezistenţă a podului, în conformitate cu legislaţia în vigoare. Acestea vor fi transmise spre analiză către proiectant şi expert urmând că, în perioada următoare, să primim rezultatele şi să realizăm o nouă serie de teste. Reamintesc faptul că acest proiect, iniţiat în urmă cu 12 ani, a fost preluat cu un grafic de execuţie de doar 10 %, iar în prezent, nodul Virtuţii, componentă a acestei investiţii, este realizat în proporţie de 90%”, a anunţat primarul general, Gabriela Firea.

Procentul de finalizare de 90% a acestui proiect a fost însă anunţat de Firea încă din vara anului 2018.

Practic, în acest moment, Gabriela Firea înaintează un procent pe care l-a mai prezentat acum mai bine de un an.

De asemenea, în ceea ce priveşte cea de-a două etapă, Nod Virtuţii-Uverturii – adică partea cea mai importantă a proiectului, şi aici vorbim de drumul care să ajungă la A1, şi care să fluidizeze traficul în Militari, Firea nu comunică ceva nou.

„Primarul General a dat ordinul de începere a proiectării, iar în prezent se lucrează la elaborarea proiectului tehnic. De asemenea, a fost redefinit coridorul de expropriere pentru această etapă, realizându-se astfel economii substanţiale la bugetul local: în proiectul iniţial erau afectate 200 de clădiri, iar noul proiect prevede aproximativ 20 de imobile ce urmează a fi expropriate”, potrivit comunicatului de luni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
firea,
ciurel,
pod

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici