Firea, despre gratuitatea completă la STB: Nu am renunţat. Trebuie să cântărim/ Care este profitul lunar al Regiei

Gabriela Firea a declarat, marţi, că ia în calcul varianta de a oferi gratuitate completă la STB, însă sunt specialişti care s-ar opune acestei decizii, din motive de siguranţă. Pe de altă parte, pentru gratuitatea completă, PMB trebuie să renunţe la profitul lunar al STB, de 3 milioane de euro.

1383 afișări
Imaginea articolului Firea, despre gratuitatea completă la STB: Nu am renunţat. Trebuie să cântărim/ Care este profitul lunar al Regiei

Gabriela Firea, despre gratuitatea completă la STB: Nu am renunţat. Trebuie să cântărim

„Sunt şi părerei împărţite. Unii specialişti spun că ar fi foarte bine (să se acorde gratuitatea completă - n.r.), alţii spun că ar duce la situaţii de nedorit, pentru că s-au mai aplicat astfel de măsuri de gratuitate completă şi nu au fost de bun augur. În acest moment, cheltuiala Primăriei Capitalei pentru subvenţie şi pentru investiţiile STB se ridică la circa 20 de milioane de euro lunar, iar profitul STB, tot lunar, este de circa 3 milioane de euro”, a declarat, marţi, Gabriela Firea.

Edilul Capitalei precizează că Municipalitatea ar putea renunţa la profitul de 3 milioane al STB pentru a oferi gratuitate completă pentru transportul public.

„Practic, PMB acoperă lunar 17 milioane de euro pentru STB. Cu alte cuvinte, nu ne gândim sub nicio formă doar la acele 3 milioane de euro profitul STB, pentru că sunt foarte multe gratuităţi, nu pentru că nu sunt ei performanţi. (...) Ne punem problema să renunţăm şi la acele 3 milioane de euro pentru a da gratuitate completă. Ne gândim la faptul că va trebui să întărim paza acestor autobuze, pentru a nu fi stricate, cum s-a mai întâmplat în alte oraşe. Nu am renunţat (la gratuitatea completă -n.r), dar sunt opinii diferite şi trebuie să cântărim”, a mai pecizat Firea.

Taguri:
firea,
stb,
gratuitate

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici