Firea: Insolvenţa RADET, cea mai sigură cale de protejare a bucureştenilor

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a precizat, joi, că insolvenţa RADET reprezintă cea mai sigură cale de protejare a bucureştenilor în privinţa furnizării apei calde, potrivit unui comunicat al instituţiei.

934 afișări
Imaginea articolului Firea: Insolvenţa RADET, cea mai sigură cale de protejare a bucureştenilor

Firea: Insolvenţa RADET, cea mai sigură cale de protejare a bucureştenilor

"Intrarea în insolvenţă a RADET reprezintă o cale sigură de protejare a bucureştenilor. Această decizie a fost luată în urma somaţiilor repetate primite din partea ELCEN cu privire la plata datoriei istorice. Intrarea în insolvenţă reprezintă o metodă legală prin care se asigură protecţia de diverşi creditori şi permite firmei să îşi continue activitatea pentru a-şi putea achita datoriile. Mesajul meu către bucureşteni este că vor avea apă caldă şi agent termic fără întrerupere”, a transmis primarul general, potrivit unui comunicat de presă al Primăriei Municipiului Bucureşti remis joi MEDIAFAX.

Firea a mai subliniat că insolvenţa RADET nu va afecta în niciun fel derularea procedurilor de absorbţie a fondurilor europene de către muncipalitate, în vederea reabilitării sistemului de termoficare. Edilul a mai precizat că datoria istorică a RADET nu este înregistrată în contabilitate Primăriei Generale, drept pentru care achitarea acesteia de către municipalitate ar constitui o ilegalitate.

„Sunt tot felul de politicieni care încearcă să profite de situaţia dificilă a RADET şi cer Primăriei să plătească datoria istorică a regiei. Le spun şi lor, îi informez şi pe bucureşteni că o astfel de plată ar fi ilegală, pentru că datoria nu e înregistrată la primărie. Noi am făcut ceea ce este legal: am plătit la zi subvenţiile restante din luna aprilie, neachitate de fosta administraţie şi am făcut şi investiţiile prevăzute pentru reparaţiile şi avariile la reţeaua de termoficare”, a mai transmis primarul general.

Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice (RADET) a cerut intrarea în insolvenţă, solicitarea regăsindu-se în proiectul de hotărâre privind mandatarea Consiliului de Administraţie RADET de a lua măsurile necesare pentru continuitatea activităţii, document aprobat miercuri de CGMB.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici