Firma lui Constantin Conţac, aflat în închisoare, modernizează un drum din Suceava

Firma Transporturi Auto SA Botoşani aparţinând fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani Constantin Conţac şi fiului acestuia, aflaţi în arest pentru fapte de corupţie, va moderniza un drum judeţean din Suceava, contractul, finanţat prin POR cu 23,1 milioane de lei, fiind semnat miercuri.

2928 afișări
Imaginea articolului Firma lui Constantin Conţac, aflat în închisoare, modernizează un drum din Suceava

Firma lui Constantin Conţac, aflat în închisoare, modernizează un drum din Suceava (Imagine: Liviu Chiriac/Mediafax Foto)

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a semnat, miercuri, cu administratorul firmei Transporturi Auto SA Botoşani, Iulian Conţac, care este nepotul lui Constantin Conţac, contractul de execuţie pentru modernizarea unui tronson de 7,85 kilometri din drumul judeţean DJ 178, între localităţile Ilişeşti-Ciprian Porumbescu.

Şeful CJ Suceava a spus că valoarea totală iniţială a proiectului era de 34,2 milioane de lei, dar în urma licitaţiei care a fost lansată în luna august a anului trecut suma cu care se va executa lucrarea este de 23,1 milioane de lei, la care se adaugă TVA de 5,5 milioane de lei.

Nechifor a explicat că lucrările la acest tronson sunt complexe, urmând să fie realizate lucrări de consolidare a terenului, vor fi reabilitate patru poduri şi podeţe sau vor fi construite 14 podeţe transversale şi 13 podeţe la drumuri laterale. El a arătat că, deşi data limită pentru finalizarea lucrărilor este în 2015, constructorul şi-a exprimat speranţa că drumul modernizat şi reabilitat va putea fi dat în folosinţă în 2014.

Administratorul Transporturi Auto SA Botoşani, Iulian Conţac, a declarat, la rândul său, că lucrarea va fi de calitate şi că firma sa nu va dezamăgi autorităţile sucevene.

El a menţionat că firma sa a mai executat o lucrare similară finanţată tot cu fonduri europene pe drumul judeţean Salcea-Roşcani şi că are în execuţie un alt drum finanţat cu fonduri europene, la Izvoarele Sucevei. Totodată, Transporturi Auto SA a câştigat, în 2010, licitaţia deschisă organizată de CJ Suceava pentru execuţia de lucrări de întreţinere şi reparaţii pe drumurile judeţene, precum şi servicii de deszăpezire, pentru o perioadă de trei ani, cu o valoare de 100 de milioane de lei. În iarna 2012-2013, aceeaşi firmă a efectuat deszăpezirea pe o parte din reţeaua de drumuri naţionale din judeţul Suceava.

Fostul preşedinte al CJ Botoşani Constantin Conţac şi fiul său, Liviu Conţac, au fost încarceraţi la începutul lunii noiembrie 2012, după ce au fost condamnaţi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la trei ani de închisoare cu executare pentru fapte de corupţie, efectuarea de operaţiuni financiare în stare de incompatibilitate, spălare de bani şi fals în declaraţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici