Fiscul îl "deranjează" pe un rege al asfaltului pentru 3 milioane de euro

Omul de afaceri Dorinel Umbrărescu, cunoscut drept unul dintre "regii asfaltului" din România, are probleme cu Fiscul. Instituţia statului consideră că el ar fi încercat să scape de plata unor accize la carburanţi, comercializându-i fără a avea atestatul impus de lege.

601 afișări
Imaginea articolului Fiscul îl "deranjează" pe un rege al asfaltului pentru 3 milioane de euro

Fiscul îl "deranjează" pe un rege al asfaltului pentru 3 milioane de euro (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

"În octombrie 2010, firmele Tehnostrade şi Speed UMB, deţinute de domnul Umbrărescu, au fuzionat. Speed UMB avea atestat pentru a comercializa en detail produse energetice, dar Tehnostrade nu. Cu toate acestea, firma Tehnostrade a comercializat astfel de produse, ceea ce încalcă normele în vigoare", au declarat pentru Gândul surse din ministerul Finanţelor.

"Drept urmare s-a constat, pentru confiscare, suma totală de aproape 12 milioane de lei (2,85 mil. euro, n.r.), la cele două staţii, din Bacău şi din Vrancea", au adăugat ele. Amenda acordată a fost de 40.000 de lei în total, câte 20.000 de lei pentru fiecare staţie.

Contactat de Gândul, omul de afaceri din Podu Turcului, judeţul Bacău, a refuzat iniţial să comenteze pe marginea acestui subiect, însă, ulterior, a confirmat informaţia.

"N-are nicio treabă, domn'le. Nicio treabă. În octombrie a avut loc fuziunea. S-a înfiinţat firma nouă, care a preluat toate drepturile şi responsabilităţile. Ce spune legea? Că e nevoie (atestatul, n.r.) pentru firmele nou înfiinţate, nu pentru cele absorbite sau din urma fuziunilor. Deci care e problema?", a declarat Umbrărescu pentru Gândul, situat pe locul al 12-lea în topul celor mai bogaţi români, cu o avere estimată de Forbes la 380-400 de milioane de euro.

Citeşte mai multe despre afacerile lui Umbrărescu pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici