Fiul deputatului PSD Ion Dumitru a intrat cu un pistol cu gaze în incinta Tribunalului Dâmboviţa

Un om de afaceri din Dâmboviţa, membru PDL, fiul deputatului PSD Ion Dumitru, este cercetat pentru port ilegal de armă în instituţii publice, după ce a fost surprins având asupra sa un pistol cu gaze, în timpul unui proces care se desfăşura într-o sală de judecată a Tribunalului Dâmboviţa.

361 afișări
Imaginea articolului Fiul deputatului PSD Ion Dumitru a intrat cu un pistol cu gaze în incinta Tribunalului Dâmboviţa

Fiul deputatului PSD Ion Dumitru a intrat cu un pistol cu gaze în incinta Tribunalului Dâmboviţa (Imagine: Catalina Filip/Mediafax foto)

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Dâmboviţa, incidentul a avut loc, în sala de şedinţă a Secţiei Penale, unde magistraţii îl audiau pe omul de afaceri Dragoş Dumitru, fiul deputatului PSD, Ion Dumitru, în calitate de denunţător în procesul primarului de la Tărtăşeşti, arestat pentru luare de mită.

Potrivit Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Dâmboviţa, în timpul derulării procesului respectiv, o persoană a observat, la un moment dat, că Dragoş Dumitru avea ceva suspect sub haină şi a anunţat-o imediat pe preşedinta instanţei.

"Jandarmii au constatat că acesta a scos un pistol cu gaze, armă neletală pentru care are autorizaţie, dar care nu este permisă într-o instituţie publică. Conducerea IJJ Dâmboviţa a început o anchetă pentru a stabili împrejurările în care bărbatul a pătruns cu arma în Tribunal, iar lui Dragoş Dumitru i-au fost întocmite actele premergătoare pentru infracţiunea de port ilegal de armă într-o instituţie publică", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Dâmboviţa, Ciprian Vataselu.

Jandarmii i-au confiscat imediat pistolul cu gaze şi spun că primele cercetări arată că Dragoş Dumitru a intrat în Tribunalul Dâmboviţa împreună cu avocaţii pe o altă uşă a clădirii, unde nu exista aparat de detectat metale sau arme şi nu a fost supus unui control corporal.

Dragoş Dumitru s-a prezentat la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Dâmboviţa pentru a aduce toate actele armei pe care o are, dar a refuzat să comenteze incidentul din sala de judecată a Tribunalului Dâmboviţa, el fiind cercetat în stare de libertate.

În incinta Tribunalului Dâmboviţa este interzis portul armelor de orice fel, la intrarea în clădire existând şi afişe care atenţionează asupra acestui fapt.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici