Fiul lui Sorin Ovidiu Bălan, arestat pentru evaziune fiscală

Fiul fostului realizator TV Sorin Ovidiu Bălan a fost arestat, miercuri, pentru evaziune fiscală, el fiind acuzat de procurorii Tribunalului Bucureşti că ar fi prejudiciat statul cu aproximativ un milion de dolari, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

1392 afișări
Imaginea articolului Fiul lui Sorin Ovidiu Bălan, arestat pentru evaziune fiscală

Fiul lui Sorin Ovidiu Bălan, arestat pentru evaziune fiscală (Imagine: Mediafax Foto)

În acelaşi dosar, a fost arestată şi Madălina Gabriela Lovin, contabila societăţii de pază ASG Security Logistic, administrată de Alexandru Ion Bălan, în timp mama acestuia, Eufrosina Bălan, asociat în firmă, a primit interdicţia de a nu părăsi localitatea.

Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, în perioada 2009 - 2012, Alexandru Ion Bălan a înregistrat în contabilitatea societăţii 1.716 facturi ce atestau cheltuieli fictive în numele a 24 de firme. Conform sursei citate, Bălan ar fi fost ajutat de contabila Mădălina Gabriela Lovin, care ar fi întocmit 154 de facturi fictive, în valoare de aproximativ 770.000 lei, şi de mama lui, Eufrosina Bălan, care ar fi completat 19 facturi fictive, în valoare de 80.000 lei, prejudiciul produs statului fiind evaluat de anchetatori la aproximativ un milion de dolari.

În plus, fiul lui Sorin Ovidiu Bălan este acuzat de anchetatori că, în perioada 2009 - 2010, ar fi folosit 216 agenţi de pază care au muncit la negru, fără contracte de muncă.

Ancheta pe numele lui Alexandru Ion Bălan, care adminstrează firma de pază ASG Security Logistic, a fost declanşată în 5 iunie 2013, când poliţiştii şi procurorii au făcut cinci percheziţii domiciliare, într-un dosar de evaziune fiscală.

Potrivit unui comunicat remis la 5 iunie de Poliţia Capitalei, anchetatorii au stabilit că "în perioada 2009-2012, administratorul firmei de pază a înregistrat în contabilitatea societăţii şi a declarat organelor fiscale cheltuieli care nu au avut la bază operaţiuni reale, diminuând astfel baza impozabilă şi sustrăgându-se de la plata obligaţiilor fiscale". Administratorul firmei de pază ar fi produs astfel un prejudiciu bugetului de stat estimat la peste trei milioane de lei (aproximativ un milion de dolari), potrivit Poliţiei.

Pe site-ul ASG Security scrie că Sorin Ovidiu Bălan garantează pentru ASG, acesta conducând Departamentul de Investigaţii al firmei.

Contractele recente ale firmei sunt cu Regia Autonomă Monitorul Oficial, pentru paza unui obiectiv, cu patru agenţi, pe o perioadă de un an, cu Spitalul Universitar de Urgenţă Elias, pentru paza a două obiective, cu 32 de agenţi, pe o perioadă de un an, şi pentru paza în Parcul Tineretului - zona Palatul Copiilor, cu 12 agenţi, tot pentru un an, potrivit site-ului ASG Security.

Firma a încheiat contracte de pază şi cu "numeroase unităţi de învăţământ", cu Spitalul de Urgenţă "Prof. Dr. Dimitrie Gerota", Aeroclubul României, SISE Electrica Muntenia Nord, ziarul Gardianul, Intact Advertising (Antena 1 TV), lanţuri de magazine şi hoteluri, conform site-ului citat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici