Fiul unui primar din Vaslui, reţinut după ce ar fi violat o fată de 15 ani, eliberat de procurori

Fiul primarului din comuna vasluiană Găgeşti, reţinut de poliţişti după ce ar fi violat o fată de 15 ani pe care ar fi legat-o de un copac, a fost eliberat de procurori pe motiv că victima şi-ar fi schimbat declaraţia iniţială, tânărul fiind cercetat şi într-un alt dosar penal pentru furt calificat.

716 afișări
Imaginea articolului Fiul unui primar din Vaslui, reţinut după ce ar fi violat o fată de 15 ani, eliberat de procurori

Fiul unui primar din Vaslui, reţinut după ce ar fi violat o fată de 15 ani, eliberat de procurori

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Huşi au decis să-l elibereze pe fiul primarului comunei Găgeşti, Mihai Stupu, care fusese reţinut cu o zi înainte de către poliţiştii vasluieni, pe bază de ordonanţă, după ce a fost acuzat că ar fi violat o fată de 15 ani, pe care ar fi legat-o de un copac, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Măsura punerii în libertate a tânărului de 21 de ani s-a făcut după ce victima şi-ar fi schimbat declaraţia iniţială, în care reclama că a fost abuzată sexual de către fiul edilului din Găgeşti.

"În timpul audierilor la Parchet, minora şi-a schimbat declaraţia, însă, având în vedere modalitatea de săvârşire a faptei reclamate, nu duce la înlăturarea răspunderii penale în totalitate. În consecinţă, cercetările sunt continuate în vederea clarificării tuturor aspectelor în acest caz", a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Parchetului Judecătoriei Huşi, Antonela Pălie.

Fiul primarului din Găgeşti nu se află la prima încălcare a legii. În august 2013, poliţiştii au întocmit pe numele său şi a altor patru tineri dosar penal pentru furt calificat. Cei cinci tineri sunt acuzaţi că au intrat prin efracţie în magazia unei societăţi comerciale din localitatea Peicani, comuna Găgeşti, de unde ar fi furat 1.200 kilograme de îngrăşământ solid, în valoare de 3.300 de lei. Cercetările în acest caz nu au fost finalizate încă de poliţiştii vasluieni.

Mihai Stupu a fost reţinut de poliţişti sub acuzaţiile de viol şi lipsire de libertate în mod ilegal după ce ar fi legat-o pe fata de 15 ani de un copac, iar apoi ar fi abuzat-o sexual, un alt tânăr, verişor cu băiatul edilului, fiind şi el reţinut pentru complicitate la viol.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Vaslui, cercetările în acest caz au fost declanşate în urma sesizării făcute de către mama fetei de 15 ani, din localitatea Giurcani, după ce copila s-a plâns că ar fi fost victima unui viol comis de către fiul primarului comunei Găgeşti, Costică Stupu.

În declaraţia dată poliţiştilor, fata susţinea că ar fi fost urcată cu forţa într-o maşină de către tânărul de 21 de ani. Luată din faţa locuinţei părinţilor, fata ar fi fost dusă până în satul vecin Peicani, la o petrecere dată de nişte prieteni de-ai fiului primarului. La un moment dat, tânărul de 21 de ani ar fi ieşit din curtea unde avea loc distracţia ca să-l sune pe un verişor de-al său, în vârstă de 19 ani, pentru a-i cere să-i aducă o sfoară.

"După ce a primit sfoara solicitată, tânărul ar fi mers împreună cu minora de 15 ani într-o pădurice de salcâmi din apropierea satului, unde ar fi legat-o de un copac iar apoi ar fi obligat-o să întreţină relaţii sexuale. De partea cealaltă, tânărul recunoaşte că a întreţinut relaţii sexuale cu fata, însă susţine că nu ar fi constrâns-o cu nimic, ci că ar fi făcut-o cu acordul minorei", declara, marţi, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Vaslui, Mihaela Ştraub.

Poliţiştii vasluieni au întocmit dosar penal pe numele fiului primarului de Găgeşti pentru viol şi lipsire de libertate în mod ilegal, în timp ce verişorul acestuia este cercetat pentru tentativă de viol. Cei doi tineri au primit ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore din partea poliţiştilor, fiind prezentaţi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Huşi, care a decis eliberarea lor.

Fata de 15 ani a fost dusă la expertiză la Serviciul de Medicină Legală, specialiştii constatând existenţa unor leziuni traumatice pe corp.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici