Fiul Valeriei Peter Predescu, eliberat dintr-o închisoare germană

Nicolae Predescu, fiul interpretei de muzică populară Valeria Peter Predescu, care fusese predat de statul român autorităţilor germane, fiind acuzat de comiterea a 31 de furturi prin efracţie pe teritoriul ţării respective, a fost eliberat după şapte luni petrecute într-o închisoare din Germania.

404 afișări
Imaginea articolului Fiul Valeriei Peter Predescu, eliberat dintr-o închisoare germană

Fiul Valeriei Peter Predescu, eliberat dintr-o închisoare germană

Avocatul acestuia, Alin Moruţan, a declarat, duminică, corespondentului MEDIAFAX, că Nicole Predescu a ajuns sâmbătă în ţară după ce fusese eliberat de judecătorii germani, fiind considerat nevinovat în scandalul "Garda".

"În principiu, el a fost găsit nevinovat în scandalul «Garda» în care a fost acuzat de jafuri armate, dar trebuie să vedem sentinţa ca să ştim de ce a făcut închisoare şase luni în România şi şapte în Germania. Când o vom vedea, vom şti ce fel de despăgubiri să cerem", a spus Moruţan.

Nicolae Predescu a fost arestat în septembrie 2007 în baza unui mandat european de arestare emis de autorităţile germane, acuzat că ar fi condus o grupare criminală internaţională numită "Garda" şi care ar fi săvârşit 31 de jafuri armate pe teritoriul Germaniei.

Mandatul european a fost emis la 20 iunie 2007 de Parchetul din Karlsruhe. Ulterior, pe numele lui a fost emis şi un mandat de arestare de către Curtea de Apel Cluj, pentru 29 de zile, aşa cum prevede legislaţia europeană. Predescu s-a opus o vreme extrădării, dar după şase luni a fost trimis într-o închisoare din Germania unde a stat şapte luni.

"Eu nu l-am mai reprezentat şi în Germania, dar am fost acolo şi am asistat la unele procese", a spus Moruţan.

Potrivit acestuia, informaţiile despre existenţa "Gărzii" şi presupusa spălare de bani de care s-ar fi făcut vinovat clientul său au fost furnizate autorităţilor germane de un cetăţean român, Cornel Salmen, încarcerat pe teritoriul german, care ar fi mărturisit că el însuşi a comis fapte penale la comanda bistriţeanului şi în beneficiul "Gărzii".

Fiul cântăreţei de muzică populară care deţine în Bistriţa clubul "Baby Blue", a declarat, în momentul reţinerii sale că este nevinovat şi că, din cunoştinţele sale, o asemenea organizaţie, "Garda", nu există.

După eliberarea sa din Germania, Predescu nu a făcut alte declaraţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici