Florea: E o prostie să colectezi taxele cu Armata. Trebuie legi ferme: n-ai plătit, se confiscă

Prim-vicepreşedintele PDL Dorin Florea spune că ideea ca Armata să însoţească inspectorii fiscali este "o prostie", susţinând că este nevoie de o legislaţie foarte fermă: "n-ai plătit, se confiscă", în timp ce în România "e politică de stat să scuteşti, să eşalonezi".

830 afișări
Imaginea articolului Florea: E o prostie să colectezi taxele cu Armata. Trebuie legi ferme: n-ai plătit, se confiscă

Florea: E o prostie să colectezi taxele cu Armata. Trebuie legi ferme: n-ai plătit, se confiscă (Imagine: Alex Chitu/ Mediafax Foto)

Prim-vicepreşedintele PDL Dorin Florea a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că este "o prostie" ideea lui Dan Vioculescu, aceea ca Armata să însoţească inspectorii fiscali, susţinând că trebuie adoptate legi ferme.

"E o prostie, fraţilor. Armata trebuie să-şi vadă de treabă. Modelul german e «Plăteşti? Nu! Luat!» (....) Trebuie gândite regulile foarte ferme: n-ai plătit, se confiscă, nu mai discutăm. Deci trebuie o legislaţie foarte fermă. Dacă o ţară nu e capabilă, la un moment dat, să rezolve o problemă, te duci cu legi ferme, clare, pe o perioadă de timp. Dacă nu eşti pregătit ca educaţie şi comportament civilizat într-o Europă care te vrea civilizat, adoptă-ţi legi prin care să ajungi repede în situaţia aceea. Nu că drepturile omului! Ne ascundem sub drepturile omului - care au devenit drepturile infractorului, borfaşului şi aşa mai departe", a spus Florea.

Potrivit acestuia, "la noi e politică de stat să scuteşti, să eşalonezi, să discuţi, să faci, să dregi".

Întrebat cum crede că ar privi UE o astfel de legislaţie, Florea a spus că se aşteaptă ca aceasta "să o accepte cu ochii larg deschişi".

"UE ar accepta cu ochii larg deschişi ca România să-şi adopte legile de care are nevoie ca, rapid, să ajungem un stat civilizat", a conchis el.

Preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, declara luni că în şedinţa USL la care a participat s-a discutat ideea detaşării de personal militar la Ministerul de Finanţe pentru implicarea în combaterea evaziunii fiscale, el invocând numărul insuficient de oameni care să controleze evazioniştii.

"Am vorbit despre o măsură cred eu foarte bună, la ora actuală la Ministerul Apărării există personal disponibil care poate fi detaşat în interesul serviciului la Ministerul de Finanţe, pentru a putea să punem cât decât stavilă evaziunii fiscale, pentru că marea problemă e controlul. Nu avem suficienţi oameni care să controleze evazioniştii", susţinea Voiculescu.

"Oamenii din Armată au o statură, au o moralitate, o disciplină a muncii care îi recomandă pentru a fi controlori şi vânători de evazionişti", spunea Voiculescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici