Florin Colgiu, reţinut în dosarul preşedintelui Consiliului Judeţean Buzău, a fost suspendat din PNL

Preşedintele Organizaţiei de Tineret a PNL Buzău, Florin Mădălin Colgiu, reţinut de procurorii DNA alături de preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Cristinel Bîgiu, a fost suspendat din partid, transmite corespondentul MEDIAFAX.

455 afișări
Imaginea articolului Florin Colgiu, reţinut în dosarul preşedintelui Consiliului Judeţean Buzău, a fost suspendat din PNL

Florin Colgiu (Imagine: Ciprian Sterian/ Mediafax Foto)

Într-un comunicat de presă transmis duminică, conducerea PNL Buzău anunţă că Florin Colgiu a fost suspendat din PNL.

”Biroul Politic Judeţean al PNL Buzău a luat decizia suspendării din partid, până la clarificarea problemelor cu justiţia, a domnului Florin-Mădălin Colgiu, membru al acestui organism. Precizăm că, în conformitate cu prevederile tranzitorii ale statutului PNL, ca urmare a fuziunii dintre PNL şi PDL, există posibilitatea operării de modificări în structurile de conducere paritare ale celor două foste partide, structuri care asigură împreună conducerea tranzitorie a noului partid”, se arată în comunicatul PNL Buzău.

Florin Mădălin Colgiu are 36 de ani şi este căsătorit cu un cunoscut notar din Buzău, ei avându-i ca naşi de cununie pe preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Cristinel Bîgiu, şi pe soţia acestuia. Colgiu are studii juridice şi este proprietar al unei firme care se ocupă de comerţul cu utilaje.

Florin Mădălin Colgiu este membru PNL din anul 2003. Din 2007, el este preşedinte al TNL Buzău, iar din 2013 este vicepreşedinte TNL la nivel naţional.

Florin Colgiu a fost reţinut de procurorii DNA sâmbătă noapte, pentru complicitate la luare de mită în formă continuată (două acte materiale),
în dosarul de corupţie al preşedintelui Consiliului Judeţean Buzău.

Potrivit DNA, în perioada decembrie 2013- decembrie 2014 Cristinel Bîgiu i-a solicitat unuia dintre directorii din cadrul instituţiei să facă demersuri pentru declanşarea procedurilor de achiziţie directă (prin modificarea proiectului iniţial în cuantum de 400.000 de lei, legat de întocmirea Strategiei de dezvoltare durabilă a judeţului Buzău pentru perioada 2014-2020 şi împărţirea acestuia în trei componente, astfel încât să fie evitată procedura de licitaţie publică), să identifice firme dispuse să semneze, în mod formal, aceste proiecte şi să întocmească efectiv proiectele.

Procurorii DNA spun că, după întocmirea acestor proiecte şi după aprobarea plăţilor de către Cristinel Bîgiu, directorul respectiv din CJ urma să îi dea mită preşedintelui Consiliului Judeţean jumătate din suma plătită din bani publici, respectiv 200.000 de lei. Directorul urma să recupereze banii de la firmele care figurau, în mod fals, ca executanţi ai celor trei proiecte.

Anchetatorii mai spun că în jurul datei de 20 decembrie 2013, directorul respectiv din Consiliul Judeţean Buzău i-a remis lui Cristinel Bîgiu, prin intermediul finului acestuia, Florin Colgiu, suma de aproximativ 70.000 de lei, sub formă de mită, reprezentând jumătate din contravaloarea unei facturi de 130.000 de lei, sumă ce fusese virată unei firme identificate de director, căreia i se atribuise anterior, în mod direct, contractul pentru prima componentă a Strategiei de dezvoltare durabilă, şi anume principalele direcţii de dezvoltare şi analiza S.W.O.T. Directorul, la rândul său, primise suma respectivă de la reprezentantul legal al firmei.

Ulterior, în luna august 2014, Bîgiu l-a însărcinat pe acelaşi director să înceapă procedurile de atribuire directă, în aceleaşi condiţii, pentru cea de-a doua componentă a Strategiei de dezvoltare durabilă, fiind declarată câştigătoare aceeaşi firmă. Urma ca lui Bîgiu să îi fie remisă, ulterior, ca mită, jumătate din valoarea contractului, respectiv 50.000 de lei.

Procurorii DNA mai notează că în 4 decembrie Cristinel Bîgiu i-a solicitat în mod expres aceluiaşi director să îi dea până cel mai târziu în 8 decembrie suma convenită de 50.000 de lei, indicându-i ca intermediar care urma să primească banii în numele său o persoană de încredere a acestuia.

Sâmbătă, directorul i-a dat intermediarului indicat de Bîgiu o sumă de bani, pentru ca acesta, la rândul său, să i-o dea preşedintelui Consiliului Judeţean Buzău.

Tot sâmbătă, intermediarul i-a dat lui Bîgiu, în parcarea din faţa blocului unde locuieşte acesta, suma de 50.000 de lei, comunicându-i că banii i-au fost daţi de către director.

"Bîgiu Marian Cristinel i-a indicat intermediarului modul în care urmau a fi distribuiţi, respectiv păstraţi banii, solicitându-i ca suma de 6.500 de lei să fie remisă finului acestuia, Colgiu Florin Mădălin, iar restul sumei de 43.500 lei să fie păstrată, la dispoziţia lui Bîgiu Marian Cristinel, de către intermediar. În aceeaşi zi (sâmbătă -n.r.), intermediarul i-a remis 6.500 de lei lui Colgiu Florin-Mădălin, care cunoştea că suma respectivă fusese primită cu titlu de mită de către Bîgiu Marian Cristinel, de la directorul respectiv", mai precizează procurorii DNA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici