Florin Iordache, despre dosarul privind Ordonanţa de Urgenţă 13: Nu am primit nicio citaţie/ Răspunsul fostul ministru al Justiţiei pentru Florin Jianu

Fostul ministru al Justiţiei, deputatul Florin Iordache, a declarat, miercuri, la Slatina, că nu a primit nicio citaţie de la DNA pentru a fi audiat în dosarul privind Ordonanţa de Urgenţă 13, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1051 afișări
Imaginea articolului Florin Iordache, despre dosarul privind Ordonanţa de Urgenţă 13: Nu am primit nicio citaţie/ Răspunsul fostul ministru al Justiţiei pentru Florin Jianu

Florin Iordache, fostul ministru al Justiţiei, despre dosarul privind Ordonanţa de Urgenţă 13: Nu am primit nicio citaţie

Iordache a infirmat şi zvonurile potrivit cărora ar fi fost, în cursul zilei de miercuri, la sediul Direcţiei Naţionale Anticorpuţie, adăugând că nu ştie ce se anchetează în acest dosar.

"Nu am fost astăzi la DNA, am fost la Slatina. Este o anchetă în derulare, am înţeles că cineva a făcut o sesizare. Să ancheteze. Nu am primit nicio citaţie. Nu ştiu ce anchetează DNA”, a afirmat Florin Iordache.

Procurorii DNA au deschis o anchetă ca urmare a unei sesizări primite după adoptarea OUG 13. DNA a cerut documente Ministerului Justiţiei privind persoanele care au lucrat la redactarea proiectelor.

Graţiela Gavrilescu, ministrul pentru relaţia cu Parlamentul, a fost audiată, miercuri, la sediul DNA, în dosarul privind Ordonanţa de Urgenţă 13 referitoare la modificarea Codurilor Penale, aceasta având calitatea de martor.

În acelaşi dosar au mai fost audiaţi la sediul central al Direcţiei Naţionale Anticorupţie procurorul Constantin Sima, fost secretar de stat în cadrul Ministerului Justiţiei, în calitate de martor în dosar, dar şi Oana Hăineală, procuror şi fost secretar de stat în Ministerul Justiţiei, tot în calitate de martor.

Ordonanţa de urgenţă 13 a fost abrogată prin OUG 14 emisă de acelaşi Guvern Grindeanu.

În momentul de faţă OUG 13 se află în comisiile parlamentare urmând calea procedurală în timp ce OUG 14, care o abrogă, a trecut de Senatul României, urmând să fie dezbătută în Comisia Juridică şi ulterior în plenul Camerei Deputaţilor.

Florin Iordache îi răspunde lui Florin Jianu: În Guvern a existat unanimitate. E vina dumnealui că n-a citit OUG 13

Fostul ministru al Justiţiei, Florin Iordache, spune că toţi miniştrii Cabinetului Grindeanu cunoşteau conţinutul Ordonanţei 13, după ce fostul său coleg de Guvern, Florin Jianu, a susţinut contrariul, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Florin Iordache i-a răspuns, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurate la sediul PSD Olt din Slatina, fostului său coleg de Guvern Florin Jianu.

"În Guvern a existat unanimitate. După ce eu am prezentat, n-au existat discuţii pe ordonanţă. A fost unanimitate de voturi, atunci când s-a discutat. Nimeni nu a fost împotrivă. Aţi văzut că în şedinţele de Guvern fiecare ministru primeşte o anumită documentaţie şi dacă are de făcut discuţii, completări, observaţii, au puncte de vedere. E vina dumnealui (a lui Florin Jianu – n.r.) că nu a citit. Stenograma e publică şi, la intervenţia premierului, eu am prezentat cu ce noutăţi vin, ce reglementează şi nimeni din membrii Cabinetului nu a avut un comentariu. Se trezeşte acum domnul Jianu să-şi aducă aminte că n-a citit. E vina dumnealui că n-a citit sau n-a fost atent”, a afirmat Iordache.

Fostul ministru pentru Antreprenoriat, Florin Jianu, a declarat că nu se putea opune proiectului Ordonanţei 13 în şedinţa de Guvern din 30 ianuarie, pentru că „miniştrii nu votează, nu se pot opune proiectelor prezentate de iniţiatori”.

"Dacă un proiect este prezentat din timp, atunci departamentul tehnic al ministerului poate formula un punct de vedere, dar când proiectul este prezentat direct, nu ai cum să te opui. Un pas înapoi? Altcineva trebuia să facă acel pas înapoi, respectiv ministrul de Justiţie de atunci, dacă a văzut că este pus în faţa faptului împlinit”, a spus Florin Jianu, care în şedinţa în care Guvernul a adoptat Ordonanţa de Urgenţă 13 era ministrul pentru Antreprenoriat, Mediul de Afaceri şi IMM, iar ulterior şi-a prezentat demisia.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici