Flutur: Conducerea PDL, mandatată să discute în coaliţie o lege pentru reorganizarea administrativă

Conducerea PDL a fost mandatată să discute cu partidele din coaliţie pentru elaborarea unui proiect de act normativ pentru reorganizarea administrativ-teritorială a ţării, a declarat, luni, după şedinţa BPN, liderul PDL Gheorghe Flutur.

502 afișări
Imaginea articolului Flutur: Conducerea PDL, mandatată să discute în coaliţie o lege pentru reorganizarea administrativă

Flutur: Conducerea PDL, mandatată să discute în coaliţie o lege pentru reorganizarea administrativă (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

El a spus, după BPN, că actuala organizare a ţării datează din 1968, iar România are ca prioritate, în prezent, prioritate accelerarea absorbţiei fondurilor europene.

"În BPN s-a discutat şi votat mandatarea conducerii PDL pentru a purta discuţii cu partidele din coaliţie privind reorganizarea administrativ-teritorială, criterii de eficienţă şi de apropiere de cetăţeni. Mandatul este pentru elaborarea unei strategii şi a unui proiect de act normativ privind organizarea administrativ-teritorială", a spus Flutur.

El a precizat că reorganizarea teritorială va merge pe respectarea prevederilor din actuala Constituţie şi PDL va vedea, după dicuţiile cu partenerii de la guvernare, care este cea mai bună formă de a atingere a scopurilor.

Întrebat dacă judeţele Mureş-Harghita-Covansa ar trebui să devină o singură regiune, aşa cum solicită UDMR, Flutur a evitat să răspundă: "Discutăm cu aliaţii, toate la timpul lor".

Flutur a menţionat că se doreşte ca tema legată de reorganizarea administrativă a ţării să se discute în următoarele zile, iar legea să fie elaborată cât mai repede.

Întrebat dacă PDL se va consulta cu şeful statului pe acest subiect, Flutur a răspuns pozitiv. "Categoric da, este vorba despre parteneriatul nostru cu şeful statului", a spus Flutur.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici