Focar de Covid-19 într-o Unitate militară de tancuri. Primele cazuri au apărut în timpul unor exerciţii în Poligonul Smârdan

Un focar de Covid 19 a apărut într-o unitate de tancuri din oraşul Galaţi. 12 militari sunt infectaţi, iar alţi 12 au fost plasaţi în izolare la domiciliu. Primele cazuri de infectare au apărut în timpul unor exerciţii desfăşurate la Poligonul Smârdan.

1248 afișări
Imaginea articolului Focar de Covid-19 într-o Unitate militară de tancuri. Primele cazuri au apărut în timpul unor exerciţii în Poligonul Smârdan

Focar de Covid la o unitate de tancuri din Galaţi. Primele cazuri au apărut în timpul unor exerciţii

12 militari din Batalionul 284 Tancuri „Cuza Vodă”, sunt infectaţi cu SARS-COV 2, iar alţi 12 militari, care au intrat în contact cu cei bolnavi, au fost plasaţi în carantină la domiciliu.

Potrivit reprezentanţilor unităţii de tancuri, primele cazuri au apărut în timpul unei activităţi de instrucţie desfăşurată recent în Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă Smârdan. Militarii care prezentau simptome COVID-19 au fost imediat izolaţi în facilităţile special amenajate în acest sens, instalate anterior începerii exerciţiului.

Ulterior, personalul specializat, echipat cu combinezoane, măşti, mănuşi şi vizete, i-a transportat pe militarii suspecţi de infectare cu virusul SARS-COV 2 către spitalele din municipiul Galaţi, pentru investigaţii suplimentare şi testarea COVID-19.

După finalizarea pregătirilor din poligon, tot detaşamentul a beneficiat de perioada de recuperare, mai puţin personalul infectat sau aflat în carantină, care se află în concediu medical. De asemenea, în unitate sunt luate măsuri stricte pentru limitarea răspândirii COVID-19 în rândul militarilor

Direcţia de Sănătate Publică Galaţi a desfăşurat o anchetă epidemiologică pentru stabilirea persoanelor declarate contact direct, iar personalul medical al unităţii, monitorizează permanent starea de sănătate a militarilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici