Focar de hepatită A într-o localitate din Suceava. Bolnavii - 12 copii cu vârste între 5 şi 12 ani

Un focar de hepatită acută virală de tip A se înregistrează în localitatea suceveană Burla, unde s-au îmbolnăvit 12 copii cu vârste între 5 şi 12 ani, primele cazuri de îmbolnăvire fiind semnalate în urmă cu două săptămâni.

144 afișări
Imaginea articolului Focar de hepatită A într-o localitate din Suceava. Bolnavii - 12 copii cu vârste între 5 şi 12 ani

Focar de hepatită A într-o localitate din Suceava. Bolnavii - 12 copii cu vârste între 5 şi 12 ani (Imagine: Shutterstock)

Directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, medicul epidemiolog Cătălina Zorescu, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX că un focar de hepatită acută virală de tip A se înregistrează în localitatea suceveană Burla, unde 12 copii cu vârste cuprinse între 5 şi 12 ani au fost diagnosticaţi cu această boală.

Doi dintre copii sunt preşcolari, restul sunt elevi, iar evoluţia acestora sub tratament este favorabilă, a mai spus Cătălina Zorescu.

Ea a precizat că primele cazuri de îmbolnăvire s-au înregistrat la jumătatea lunii septembrie, iar până în prezent au fost vaccinaţi 80 de copii care au intrat în contact direct cu bolnavii.

Zorescu a spus că şcoala din care provin copiii diagnosticaţi cu hepatită acută virală are autorizaţie sanitară de funcţionare şi are asigurată apă curentă, DSP Suceava distribuind în această unitate substanţe dezinfectante pentru dezinfecţie.

"Focarul de hepatită acută virală de tip A este în evoluţie, dar este monitorizat permanent atât de medicul de familie din localitate, cât şi de medicii epidemiologi", a mai spus Zorescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici