Focar de infecţie la Spitalul de Neurochirurgie Iaşi: 15 cadre medicale şi 13 pacienţi au COVID-19

Un nou focar de infecţie cu noul coronavirus a apărut într-un spital, fiind vorba despre Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi, unde 15 cadre medicale şi 13 pacienţi au fost confirmaţi cu COVID-19, a anunţat, sâmbătă, managerul unităţii sanitare, medicul Lucian Eva.

2553 afișări
Imaginea articolului Focar de infecţie la Spitalul de Neurochirurgie Iaşi: 15 cadre medicale şi 13 pacienţi au COVID-19

Focar de infecţie la Spitalul de Neurochirurgie Iaşi: 15 cadre medicale şi 13 pacienţi au COVID-19

Conform sursei citate, au fost testate 200 de persoane din spital, iar 28 din acestea au avut rezultat pozitiv.

Vineri au apărut primele cazuri de COVID-19 la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi, fiind depistate 10 asistente cu această boală, iar cea de la care a pornit focarul ar fi o asistentă medicală, care a revenit în unitatea sanitară după ce fusese liberă timp de două săptămâni.

Ancheta epidemiologică de la Spitalul de Neurochirurgie este realizată de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Iaşi.

De altfel, DSP Iaşi face verificări şi la Spitalul de copii „Sfânta Maria”, unde există patru cazuri de COVID-29 în rândul angajaţilor din unitatea sanitară.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici