Focar de meningită. Situaţie îngrijorătoare la grădiniţa închisă din Suceava. Alţi doi copii au ajuns la spital

Alţi doi copii de la Grădiniţa cu program prelungit din Burdujeni, judeţul Suceava, închisă din cauza unui focar de meningită, au fost internaţi în spital. Virusul vinovat este un enterovirus, acelaşi care în urmă cu 6 ani a provocat o epidemie de meningită acută la Suceava.

793 afișări
Imaginea articolului Focar de meningită. Situaţie îngrijorătoare la grădiniţa închisă din Suceava. Alţi doi copii au ajuns la spital

Focar de meningită. Situaţie îngrijorătoare la grădiniţa din Suceava. Alţi doi copii au ajuns la spital.

”Vă informăm că în focarul de meningită de la Grădiniţa Prichindelul au mai fost internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava încă 2 copii cu acelasi diagnostic. Până în prezent sunt 5 cazuri”, a informat, vineri, Direcţia de Sănătate Publică Suceava.

Joi s-a făcut dezinfecţia grădiniţei, urmând ca luni DSP Suceava să recolteze probe de control pentru avizul de redeschidere.

Conform rezultatelor parţiale ale analizelor lucrate de Centrul Regional de Sănătate Publică Iaşi, cauza îmbolnăvirilor este reprezentată de un enterovirus Coxsackie, acelaşi care a provocat o epidemie de meningită acută virală în anul 2012.

Marţi, 3 copii de la Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 9 din Burdujeni, Suceava, au ajuns de urgenţă la spital, existând suspiciunea că au meningită. Direcţia de Sănătate Publică Suceava a deschis o anchetă şi a decis să suspende activitatea grădiniţei până va fi făcută dezinfecţie.

În anul 2012, de la sfârşitul lunii mai şi până în octombrie, în judeţul Suceava s-au înregistrat 340 de cazuri de meningită acută virală. În iunie 2012, cursurile au fost suspendate în şase grădiniţe şi în opt şcoli din judeţul Suceava, din cauza cazurilor de meningită acută virală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici