Focare de infecţie pe Valea Prahovei. A curs cu amenzi din partea ANPC

ANPC a dat, într-o singură zi, amenzi de 70.000 lei pe Valea Prahovei în mai multe localuri.

3538 afișări
Imaginea articolului Focare de infecţie pe Valea Prahovei. A curs cu amenzi din partea ANPC

Focare de infecţie pe Valea Prahovei. A curs cu amenzi din partea ANPC

Într-o singură zi de activitate a Comandamentului Munte 2022 – structură special constituită a Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), desfăşurat în premieră, în sezonul estival, în acest an, comisarii din Prahova si Braşov au controlat 6 operatori economici de pe Valea Prahovei, respectiv din Predeal şi Sinaia.

Operatorii economici au fost sancţionaţi cu 7 amenzi contravenţionale, în valoare totală de 70.000 lei şi 2 avertismente, luându-se, de asemenea, măsura de oprire definitivă de la comercializare şi retragere definitivă din circuitul consumului uman a peste 100 kg produse alimentare în valoare totală de aproximativ 4.500 lei şi de oprire temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficienţelor pentru 2 operatori economici.

„Deşi realizăm controale periodic, avem Comandament de iarnă, în mod tradiţional, acum, la Comandamentul de vară, întâlnim, în continuare, aceleaşi nereguli, la operatorii economici din regiunea noastră. Respectul faţă de turistul de pe Valea Prahovei lasă de dorit, ceea ce ne determină să supraveghem continuu serviciile oferite în această zonă, până când nu vom mai constata abateri de la lege”, spune Ion Iordăchescu, comisar şef, Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea Sud Muntenia.

Dintre deficienţele constatate:

- utilizarea unor spaţii frigorifice neigienizate, cu resturi alimentare, scurgeri de lichide de la materii prime

- folosirea unor congelatoare cu strat gros de gheaţă

- utilizarea unor plite de gătit neigienizate şi a unor ustensile de bucătărie neconforme, deteriorate

- folosirea la gătit a unor produse alimentare fără elemente de identificare, cu data durabilităţii depăşită

- utilizarea la prepararea produselor alimentare a altor brânzeturi decât cele declarate în lista meniu

- comercializarea unor porţii de mâncare gătită care nu erau ţinute la masa caldă

- lipsa evidenţierii alergenilor în lista meniu

- existenţa graficelor de schimb al uleiului de prăjire necompletate la zi

- lipsa salteluţelor de protecţie, existenţa unor tăblii de pat cu bucăţi de material lipsă, a unor pereţi murdari, a unor piese de mobilier cu vopsea exfoliată, a unor cearşafuri de pat cu fire de păr, în camerele de cazare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
anpc,
valea prahovei,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici