Focuri de armă la graniţa cu Ucraina, pentru prinderea unor contrabandişti de ţigări

Cinci cetăţeni ucraineni şi un român au fost prinşi la frontiera cu Ucraina în timp transportau 60 de colete ce conţineau peste 30.000 de pachete de ţigări de contrabandă, pentru reţinerea acestora poliţiştii de frontieră de la Sighetu Marmaţiei fiind nevoiţi să tragă nouă focuri de avertisment.

194 afișări
Imaginea articolului Focuri de armă la graniţa cu Ucraina, pentru prinderea unor contrabandişti de ţigări

Focuri de armă la graniţa cu Ucraina, pentru prinderea unor contrabandişti de ţigări (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Poliţiştii de frontieră de la SPF Negreşti au observat, sâmbătă seară, cu ajutorul aparaturii din dotare, în apropierea frontierei de stat, pe direcţia localităţii Cămărzana, două persoane care cercetau zona, se arată într-un comunicat de presă de luni al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei.

La scurt timp, pe aceeaşi direcţie a mai fost observat un grup de persoane care se deplasa dinspre frontieră spre interiorul ţării, transportând mai multe colete voluminoase.

În momentul în care au fost somaţi să se oprească, traficanţii de ţigări au încercat să fugă, poliţiştii de frontieră fiind nevoiţi să tragă nouă focuri de avertisment în plan vertical pentru prinderea acestora.

Poliţiştii de frontieră au prins şase dintre contrabandiştii de ţigări, ceilalţi abandonând coletele şi reuşind să fugă spre zona muntoasă.

În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că una dintre persoanele reţinute este Teodor M., în vârstă de 42 ani, din judeţul Satu Mare, iar celelalte cinci sunt cetăţeni ucraineni cu vârste cuprinse între 19 şi 25 de ani.

La cercetarea terenului au fost descoperite 60 de colete ce conţineau 30.000 de pachete de ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 273.600 lei.

Ţigările au confiscate, iar cele şase persoane sunt cercetate pentru contrabandă, evaziune fiscală şi trecere ilegală a frontierei de stat.

Totodată, au fost informate şi autorităţile de frontieră din Ucraina în vederea cercetării în comun a cauzei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici