Focuri de armă şi peste 16.000 pachete cu ţigări confiscate la graniţa cu Ucraina

  • Poliţiştii de frontieră au confiscat peste 16.000 de pachete cu ţigări, în valoare de aproximativ 193.000 lei, la graniţa cu Ucraina.
  • Ei au tras focuri de avertisment în plan vertical, însă contrabandiştii au sărit în apa râului Tisa, întorcându-se în înot pe teritoriul Ucrainei.
284 afișări
Imaginea articolului Focuri de armă şi peste 16.000 pachete cu ţigări confiscate la graniţa cu Ucraina

Focuri de armă şi peste 16.000 pachete cu ţigări confiscate la graniţa cu Ucraina

„Poliţiştii de frontieră au observat (luni seara - n.r.) pe direcţia localităţii Teceu Mic, judeţul Maramureş, mai multe persoane care transportau, în spate, colete voluminoase de la linia de frontieră spre interiorul ţării. Colegii nostri au acţionat pentru reţinerea acestora, efectuând somaţiile legale prin voce, însă acestea nu s-au supus, au abandonat coletele şi fugit spre teritoriul statului vecin. Pentru reţinerea persoanelor, poliţiştii de frontieră au tras patru focuri de avertisment în plan vertical conform prevederilor legale, însă acestea tot nu s-au oprit, au sărit în apa râului Tisa, întorcându-se în înot pe teritoriul Ucrainei”, anunţă Poliţia de Frontieră.

Autorităţile ucrainene au fost anunţate despre eveniment, în vederea cercetării în comun a cazului.

La faţa locului, poliţiştii de frontieră au descoperit 24 de colete cu ţigarete, fapt pentru care s-a luat măsura transportării acestora la sediul instituţiei, în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii coletelorări, s-a constatat că acestea conţin 16.450 pachete ţigări, de provenienţă Duty-Free, în valoare de aproximativ 193.000 lei.

În cauză, se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat, întreaga cantitate de ţigarete fiind ridicată în vederea confiscării.

În continuare, se derulează verificări pentru depistarea tuturor persoanelor implicate, sub directa coordonare a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmaţiei, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici