FOCUS: Turoperatorii nu mai reduc tarifele, dar pregătesc oferte speciale pentru bugetari

Operatorii din turism afirmă că nu mai pot scădea preţurile pachetelor turistice pentru vacanţele din vară, însă vor lansa oferte speciale pentru a nu pierde bugetarii ale căror salarii urmează să fie reduse cu 25%.

20 afișări
Imaginea articolului FOCUS: Turoperatorii nu mai reduc tarifele, dar pregătesc oferte speciale pentru bugetari

FOCUS: Turoperatorii nu mai reduc tarifele, dar pregătesc oferte speciale pentru bugetari (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

"Nu mai putem face modificări de tarife în mijlocul sezonului, pentru că am semnat deja contractele, însă încercăm să venim cu oferte speciale, ca să nu pierdem dintre clienţi bugetarii şi pensionarii", a declarat agenţiei MEDIAFAX prim-vicepreşedintele ANAT, Alin Burcea.

El a mai spus că majoritatea hotelurilor de două şi trei stele de pe Litoral pregătesc oferte speciale, de genul "stai şapte nopţi şi plăteşti cinci".

Potrivit lui Burcea, bugetarii reprezintă 25-30% din numărul total al clienţilor agenţiilor de turism.

"O să încercăm să venim cu cât mai multe tipuri de oferte speciale. Nu vrem să pierdem această clientelă", a afirmat el.

Şi Dragoş Răducan, secretarul general al Federaţiei Patronatelor din Turism (FPTR), spune că turoperatorii nu mai pot reduce tarifele, care au scăzut deja cu circa 15% faţă de anul trecut, iar singurele soluţii sunt ofertele speciale.

"Va fi foarte afectat turismul extern. Sunt 1,4 milioane de bugetari, şi o parte dintre ei vor renunţa la vacanţele din străinătate şi le vor face în România. Va fi un pas înapoi pentru toată lumea. În niciun caz firmele din turism nu vor avea creşteri în acest an", a adăugat Răducan.

La rândul său, Josef Goschy, proprietarul lanţului hotelier Unita exclude varianta reducerii de tarife.

"Tarifele nu le mai putem reduce, pentru că le-am tot redus în ultimii doi ani. N-aş putea să spun acum ce-o să fac. O să văd", a afirmat el.

Pe de altă parte, Radu Enache, proprietarul lanţului hotelier Continental, crede că salariile bugetarilor nu vor fi diminuate, iar în cazul în care acest lucru se va întâmpla, totuşi, nu va fi suficient.

"Cum vor fi luate aceste măsuri de reducere a salariilor din punct de vedere tehnic? Am dubii foarte mari referitor la această soluţie şi la eficienţa ei. Mă aştept la ce e mai rău, adică la creşteri de taxe şi impozite", a spus Enache.

El estimează că reducerea salariilor va fi o măsură care va dura pentru a fi aplicată, iar la următoarea tranşă de împrumut pe care România o va solicita de la FMI, "se va umbla" la taxe, caz în care industria serviciilor va fi "superafectată".

(Material realizat de Liviu Iancu, liviu.iancu@mediafax.ro).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici