Fonduri de 15 milioane de euro, disponibile pentru informatizarea spitalelor

Spitalele din România vor avea la dispoziţie, în acest an, fonduri în valoare de 15 milioane de euro pentru proiecte de informatizare, a anunţat, sâmbătă, la Alba Iulia, ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Valerian Vreme, citat de corespondentul MEDIAFAX.

53 afișări
Imaginea articolului Fonduri de 15 milioane de euro, disponibile pentru informatizarea spitalelor

Fonduri de 15 milioane de euro, disponibile pentru informatizarea spitalelor (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Vreme a declarat, într-o conferinţă de presă, că Ministerul Comunicaţiilor va acorda finanţări de maximum 400.000 de euro pe spital, pentru proiecte de informatizare, în total având disponibile fonduri în valoare de 15 milioane de euro.

"Informatizarea spitalelor sau a domeniului are două componente. Există e-sănătate central şi este vorba de cele două programe mari, e-fişa pacientului şi e- reţeta electronică, fiind un program de 42 de milioane de euro, pe care-l dezvoltăm cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, respectiv este o componentă locală, unde avem 15 milioane de euro cu maximum 400.000 de euro pe spital", a spus Vreme.

Potrivit sursei citate, Ministerul Comunicaţiilor a mai avut, într-o primă etapă, 15 milioane de euro pentru informatizarea spitalelor, bani repartizaţi deja pe proiecte.

Valerian Vreme a spus că, în total, prin suma de 15 milioane de euro disponibilă în acest an ar urma să fie finanţate proiecte de informatizare pentru aproximativ 40 de spitale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici