Fondurile de la CE nu vor fi alocate pentru salarii sau pensii

Premierul Emil Boc a declarat, marţi, la Parlament, că fondurile de la Comisia Europeană din împrumutul extern contractat de România sunt menite să creeze locuri de muncă prin sprijinirea investiţiilor şi nu vor fi alocate pentru salarii sau pensii.

10 afișări
Imaginea articolului Fondurile de la CE nu vor fi alocate pentru salarii sau pensii

Fondurile de la CE nu vor fi alocate pentru salarii sau pensii (Imagine: Mediafax Foto)

"Împrumutul de la Uniunea Europeană este destinat finanţării deficitului bugetar. Astăzi, deficitul bugetar este numai pe investiţii şi aşa dorim să fie în continuare. Adică aceşti bani pe care îi împrumutăm sunt în fapt meniţi să menţină locurile de muncă ale românilor, să creeze noi locuri de muncă prin sprijinirea masivă a investiţiilor publice masive în infrastructură, transport, sănătate", a subliniat Boc.

Întrebat dacă banii împrumutaţi de la UE nu vor merge, în nici un caz, către salarii şi pensii, Boc a explicat: "Repet, merg pe investiţii. Astăzi ei merg pe investiţii, aşa sunt prevăzuţi în bugetul de stat. Şi să ne ajute Dumnezeu să nu fim nevoiţi vreodată să modificăm această strategie pe care o avem".

Liderul PSD Mircea Geoană a declarat, luni, că banii primiţi de la CE în contextul împrumutului extern sunt pentru balanţa de plăţi, care susţine deficitul bugetar, fiind decizia suverană a Guvernului ce destinaţie dă acestor fonduri, a căror primă tranşă va veni la începutul lunii iunie.

Autorităţile române au convenit, la finele lunii martie, cu reprezentanţii FMI asupra unui acord stand-by pe doi ani de 12,95 miliarde euro, pachetul total de finanţare externă, de la Fond, Uniunea Europeană, Banca Mondială şi BERD ajungând la 19,95 miliarde euro.

Prima tranşă din împrumutul de cinci miliarde euro obţinut de la Comisia Europeană va fi în valoare de 1,5 miliarde euro şi va intra în România la finele lunii iunie, cel târziu în primele zile din iulie, potrivit secretarului de stat în Ministerul Finanţelor Publice Gheorghe Gherghina.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici