Fost director al Fiscului din Prahova, condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare

Magistraţii Curţii de Apel Ploieşti au decis, marţi, condamnarea la 3 ani de închisoare, cu suspendare, a fostului director al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Prahova, Daniel Petre, pentru luare de mită, după ce iniţial Tribunalul Prahova a decis achitarea, transmite corespondentul MEDIAFAX.

230 afișări
Imaginea articolului Fost director al Fiscului din Prahova, condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare

Fost director al Fiscului din Prahova, condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare

Potrivit portalului instanţelor, Curtea de Apel Ploieşti a decis, marţi, condamnarea la trei ani de închisoarea, cu suspendare, a fostului director al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Prahova, Daniel Petre, trimis în judecată de DNA pentru luare de mită.

„Admite apelul declarat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Ploieşti împotriva sentinţei penale (…) pronunţată de Tribunalul Prahova, privind pe inculpatul Petre Daniel Cristian, pe care o desfiinţează şi în rejudecare (...) condamnă pe inculpatul Petre Daniel Cristian la pedeapsa de 3 ani închisoare (...). Dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei de 3 ani închisoare, pe durata termenului de încercare de 6 ani”, arată sursa citată.

Decizia Curţii de Apel Ploieşti este definitivă.

În 27 iulie 2017, magistraţii Tribunalului Prahova au decis achitarea lui Daniel Petre.

Fostul director executiv din cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Prahova, care a deţinut şi funcţia de director executiv adjunct la Direcţia Economică din cadrul Consiliului Judeţean Prahova cu atribuţii delegate de administrator public, a fost trimis în judecată de procurorii DNA Ploieşti pentru luare de mită.

Potrivit procurorilor, în perioada aprilie - mai 2012, Petre Daniel Cristian, având calitatea de director executiv adjunct la Direcţia Economică din cadrul Consiliului Judeţean Prahova, cu atribuţii delegate de ordonator principal de credite şi administrator public, a primit în mod repetat, de la o persoană devenită denunţător, mai multe sume de bani, în total 50.000 lei, spre a face demersuri pentru favorizarea unei societăţi comerciale la care denunţătorul avea interese economice.

Practic, se urmărea atribuirea unei lucrări privind modernizarea unui drum judeţean, finanţate din fondurile Consiliului Judeţean Prahova.

De asemenea, procurorii au arătat că inculpatul a promis că va face demersuri pentru efectuarea cu prioritate a plăţilor către această societate şi suplimentării cu 20% din valoarea totală a lucrării, pe parcursul derulării contractului.

„Ulterior, în cursul lunii aprilie 2013, înaintea sărbătorilor pascale, inculpatul Petre Daniel Cristian, în calitate de director executiv în cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Prahova, a primit de la acelaşi denunţător suma de 10.000 lei, pentru a favoriza aceeaşi societate comercială, cu ocazia unui control derulat de către inspectorii din subordinea sa”, se arată în rechizitoriu.

Daniel Petre a fost reţinut, arestat la domiciliu şi arestat preventiv în perioada 4 februarie – 8 mai 2015.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici