Fost director ARR, trimis în judecată, pentru că a rămas în funcţie după condamnare

  • Procurorii anticorupţie au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a lui Alin Iulian Ţucmeanu, fost director adjunct al Autorităţii Rutiere Române (ARR).
  • Deşi cunoştea că a fost condamnat cu suspendare nu avea voie să ocupe funcţii publice,a continuat să fie director adjunct.
  • Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti cu propunere de a se menţine măsura preventivă dispusă în cauză.
825 afișări
Imaginea articolului Fost director ARR, trimis în judecată, pentru că a rămas în funcţie după condamnare

Fost director ARR, trimis în judecată, pentru că nu a plecat din funcţie după condamnare

Potrivit DNA, Alin Iulian Ţucmeanu, la data faptei director general adjunct în cadrul Autorităţii Rutiere Române (ARR), în prezent angajat la aceeaşi instituţie într-o funcţie de execuţie (economist gradul II), a fost trimis în judecată pentru neexecutare a sancţiunilor penale în stare de recidivă postcondamnatorie.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că în data de 3 aprilie 2019, prin decizia judecătorilor Curţii de Apel Bucureşti, Ţucmeanu a fost condamnat pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la dare de mită, la o pedeapsă de 2 ani şi 6 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani şi interzicerea, pe o perioadă de 4 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dar şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi de a ocupa o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public

„Deşi a luat la cunoştinţă de dispoziţiile deciziei penale, inculpatul ar fi continuat să exercite funcţia de conducere în care fusese numit prin deciziile conducerii Autorităţii Rutiere Române până la data de 27 octombrie 2020, nefăcând niciun demers în vederea încetării acestei situaţii juridice şi executării pedepsei complementare constând în interzicerea dreptului de a ocupa o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public”, spun procurorii DNA.

De asemenea, procurorii anticorupţie au dispus disjungerea cauzei şi continuarea cercetărilor faţă de Aurelia Surulescu, fost director general al ARR, care l-ar fi menţinut în funcţie pe Ţucmeanu, contrar dispoziţiilor prevăzute în Codul Muncii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici