Fost vicepreşedinte al CJ Caraş-Severin, condamnat la 7 ani de închisoare, eliberat condiţionat

Fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Ionesie Ghiorghioni, care a fost condamnat pentru trafic de influenţă în urmă cu trei ani, a fost eliberat condiţionat din închisoare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

118 afișări
Imaginea articolului Fost vicepreşedinte al CJ Caraş-Severin, condamnat la 7 ani de închisoare, eliberat condiţionat

Fost vicepreşedinte al CJ Caraş-Severin, condamnat la 7 ani de închisoare, eliberat condiţionat

Judecătorii Tribunalului Timiş au decis ca Ionesie Ghiorghioni, fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Caraş-Severin, să fie eliberat condiţionat din Penitenciarul "Popa Şapcă" din Timişoara.

De asemenea, magistraţii au stabilit un termen de supraveghere până în anul 2022.

Totodată, Ionesie Ghiorghioni are mai multe obligaţii, printre care să se prezinte la serviciul de probaţiune Caraş-Severin, la datele fixate de acesta; să primească vizitele persoanei desemnate cu supravegherea sa; să anunţe, în prealabil, orice schimbare a locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte cinci zile; să comunice schimbarea locului de muncă şi să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.

Ionesie Ghiorghioni a fost condamnat, în urmă cu trei ani, la şapte ani şi patru luni de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, fiind încarcerat în februarie 2016. Fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Caraş-Severin a fost prins în flagrant de procurorii DNA Timişoara în timp ce primea mită în biroul său din sediul instituţiei 20.000 de lei pentru atribuirea unui contract.

Potrivit rechizitoriului DNA Timişoara, în perioada 2013 –2015, Ionesie Ghiorghioni, în calitate de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Caraş-Severin, a pretins şi primit de la omul de afaceri Valentin Armaşu, martor denunţător, sumele de 230.000 lei şi 8.400 euro. Sumele de bani reprezentau 10% din valoarea unor contracte de utilitate publică (întreţinere a drumurilor) pe care firma le-a primit de la Consiliul Judeţean Caraş Severin.

Ionesie Ghiorghioni a fost deputat PDL de Caraş-Severin în perioada 2004-2008, iar timp de şase ani a fost vicepreşedinte al CJ Caraş-Severin, fiind unul din apropiaţii fostului preşedinte al instituţiei, Sorin Frunzăverde.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici