Foşti şi actuali oficiali prahoveni, cercetaţi de DNA

Foşti prefecţi, subprefecţi şi alte persoane cu funcţii de conducere din judeţul Prahova sunt cercetate de DNA pentru implicare în obţinerea ilegală a unui teren în valoare de peste 20 de milioane de euro în localitatea Gorgota.

113 afișări
Imaginea articolului Foşti şi actuali oficiali prahoveni, cercetaţi de DNA

Foşti şi actuali oficiali prahoveni, cercetaţi de DNA (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit anchetatorilor, în acest dosar sunt cercetate 20 de persoane, printre care subprefecţi, doi foşti prefecţi, directori de la Cadastru, de la Direcţia Agricolă şi Silvică din Prahova, precum şi alte persoane cu funcţii de conducere din acest judeţ.

Împotriva a cinci din cele 20 de persoane a fost începută urmărirea penală. Acestea sunt acuzate că au ajutat o persoană din Bucureşti să obţină un teren în comuna Gorgota de peste 250 de hectare şi foloase meteriale de pe urma acestuia.

Primarul comunei Gorgota, Veronica Ioniţă, realeasă în urma scrutinului de luna trecută, a declarat, joi, pentru corespondentul MEDIAFAX, că ştie de existenţa unei anchete a Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) care are ca obiect retrocedarea către cinci persoane a 250 de hectare de teren în localitate.

"Este (o anchetă - n. red.) în derulare, nu s-a definitivat şi nu ştiu care este rezultatul cercetărilor", a precizat Veronica Ioniţă.

Aceasta a afirmat că în luna decembrie a anului trecut a fost audiată de procurorii DNA în calitate de martor în acest caz, întrucât numele ei apare pe toate actele.

"Dar asta nu înseamnă că am semnat eu", a spus Veronica Ioniţă, care a precizat că nu este vinovată "cu absolut nimic".

Primarul din Gorgota a mai spus că la DNA a dat o declaraţie referitoare la ceea ce ştie. Întrebată ce anume ştie în legătură cu acest caz, Veronica Ioniţă a răspuns: "Ştiu că s-au retrocedat 250 de hectare de teren, dar noi n-am ştiut că acele acte nu erau tocmai în regulă. Le-a verificat secretara, a zis că totul este în regulă ...".

Ioniţă a adăugat că secretara în cauză, Sofia Radu, a fost retrogradată în urma deschiderii acestei anchete, însă continuă să lucreze în Primăria Gorgota, la serviciul de stare civilă, ea contestând în instanţă decizia de retrogradare.

Fosta secretară Radu Sofia a fost ajutată de agentul agricol Simona Sotir, care în urma deschiderii anchetei şi-a dat demisia din Primărie, a mai spus Veronica Ioniţă, adăugând că aşteaptă acelaşi gest din partea fostei secretare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici