Foştii directori ai SNLO, CE Turceni şi RAAN - cercetaţi de DNA

Foştii directori ai Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia (SNLO) - Eugen Davidoiu, Complexului Energetic Turceni - Dumitru Cristea şi Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare Drobeta Turnu Severin - Constantin Săceanu sunt cercetaţi pentru abuz în serviciu de către DNA.

365 afișări
Imaginea articolului Foştii directori ai SNLO, CE Turceni şi RAAN - cercetaţi de DNA

SC Complexul Energetic Turceni

Potrivit rechizitoriului înaintat instanţei supreme în 23 decembrie, prin care fostul ministru al muncii Paul Păcuraru şi Dan Ilie Morega - membru AGA la societăţile comerciale ale complexului Energetic Rovinari- au fost trimişi în judecată pentru corupţie, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au decis disjungerea (separarea-n.r.) cauzei şi continuarea cercetărilor faţă de cei trei într-un nou dosar.

Fostul director al Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia (SNLO), Eugen Davidoiu, fostul director al Complexului Energetic Turceni, Dumitru Cristea, şi fostul director general al Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare Dr. Tr. Severin, Constantin Săceanu, sunt cercetaţi de procurorii anticorupţie pentru abuz în serviciu, în legătură cu favorizarea licitaţiilor la care a participat societatea SC Intratest SRL care aparţine lui Mihnea Corneliu Păcuraru, fiul fostului ministru al Munci.

Procurorii arată, în documentul citat, că Mihnea Corneliu Păcuraru, în calitate de director general la SC Intratest SRL a participat la licitaţiile organizate de Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare Drobeta Turnu Severin, Societatea Naţională a Lignitului Oltenia şi SC Complexul Energetic Turceni.

"Din materialul probator administrat în cauză, a rezultat că SC Intratest S.R.L., cu prilejul organizării acestor licitaţii a fost favorizată de conducerile societăţilor mai sus amintite în vederea câştigării contractelor de achiziţie publică", se mai spune în rechizitoriu.

În rechizitoriu se mai arată că SC Intratest SRL desfăşura activităţi în domeniul formării profesionale de câteva luni. Prin urmare, această societate nu avea experienţă în domeniu iar acest aspect este unul din criteriile de eligibilitate în cadrul unei licitaţii, mai spun procurorii.

Faţă de aceste considerente, spun anchetatorii, rezultă că sunt indicii de săvârşire a infracţiunii de abuz în serviciu de către numiţii Săceanu Constantin, director general la Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare Dr. Tr. Severin, Dumitru Cristea, director general la SC Complexul Energetic Turceni şi Eugen Davidoiu, director general la Societatea Naţională a Lignitului Oltenia (SNLO).

Procurorii spun că aceştia deţin sau au deţinut funcţii de conducere la regii autonome, respectiv la societăţi comerciale la care statul este acţionar majoritar.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va începe, în 17 februarie, judecarea procesului în care fostul ministrul al Muncii Paul Păcuraru şi Ilie Morega sunt acuzaţi de fapte de corupţie.

 

Citește mai departe:

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici