Fostul adjunct al Poliţiei Capitalei Roberto Ababei se lăuda că va fi promovat la IGPR, unde va putea să facă "blaturi" - documente

Fostul adjunct al Poliţiei Capitalei, Roberto Ababei, s-a lăudat în faţa administratorilor de firmă care i-ar fi dat 13.000 de euro pentru a interveni în legătură cu un control, că urmează să fie promovat într-o funcţie de conducere în cadrul IGPR, de unde va putea face "blaturi".

1684 afișări
Imaginea articolului Fostul adjunct al Poliţiei Capitalei Roberto Ababei se lăuda că va fi promovat la IGPR, unde va putea să facă "blaturi" - documente

Fostul adjunct al Poliţiei Capitalei Roberto Ababei se lăuda că va fi promovat la IGPR, unde va putea să facă "blaturi" - documente

Potrivit unor documente ale anchetatorilor, Roberto Ababei s-a lăudat în faţa a doi administratori de restaurant, care i-ar fi plătit 13.000 de euro după ce acesta i-ar fi convins că poate interveni pe lângă ofiţerii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice care făcuseră un control la local, că urmează să fie promovat pe o funcţie de conducere în cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

Ababei a discutat cu unul dintre ei, pe 27 august, chiar în biroul său de la Poliţia Capitalei.

"„(....): Doamne ajută! Tu îţi dai seama ce mişto ar fi ?! Putem să mai facem şi noi un blat?

Roberto Ababei: Ei, asta! Alea care se făceau erau nimicuri. Numai de – alea din…neinteligibil…păi, cum faci tu la…ciorbiţe şi încă un ardei.

(....): …(râde)…

Ababei Roberto - Ştefan: Deci, ală e … obligatoriu, îl pui acolo că vrea omu’, nu-l vrea…nu?

(....): …(râde)…

Ababei Roberto - Ştefan: Poate îl mai întrebi la o smântână, „vrei şi cu smântănă?”

(....): …(râde)…

Ababei Roberto - Ştefan: Că la ciorba de burtă…nu mai…deci, pe bune…

(....): Da

Ababei Roberto - Ştefan: Sau mici fără muştar…

(....):Aia e…aia e…

Ababei Roberto - Ştefan: Mai…cred că e mai…mai corect aşa spus.”

Potrivit documentului procurorilor, "comisarul-şef Ababei Roberto - Ştefan a încercat să-i asigure pe (....) şi (....) că după numirea sa pe o funcţie superioară îşi va folosi influenţa derivată din respectiva funcţie pentru rezolvarea în mod favorabil a problemelor de natură penală ale celor doi".

Roberto Ababei a luat bani chiar la petrecerea fiicelor sale - documente

Fostul director adjunct al Poliţiei Capitalei, Roberto Ababei, a primit 3.000 de euro, din totalul de 13.000 de euro pe care i-ar fi luat de la administratorii unui restaurant care făcuse obiectul unui control, chiar la petrecerea fiicelor sale, potrivit unor documente ale anchetatorilor.

Roberto Ababei este acuzat de procurorii DNA că, în datele de 14 şi 22 iulie a luat, în două tranşe, 10.000 de euro şi respectiv 3.000 de euro, de la administratorii unui restaurant din Sectorul 6. În acelaşi timp, în zilele de 16 iulie şi 6 august, acesta ar fi primit de la cei doi şi diferite produse alimentare.

Cei doi se temeau că ar putea fi cercetaţi pentru evaziune fiscală după un control al poliţiştilor Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, în urma căruia fuseseră găsite nişte agende în care se aflau programările unor nunţi şi botezuri care avuseseră loc şi care nu fuseseră trecute şi în contabilitatea localului.

Ca urmare, administratorii restaurantului ar fi luat legătura Roberto Ababei, pentru ca acesta din urmă să intervină pe lângă ofiţerii SICE.

Mai multe detalii din documentele anchetatorilor în acest caz puteţi găsi pe fluxul de ştiri news.mediafax.biz.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici