Fostul director al Poliţiei Locale Ploieşti Cristinel Toader, reţinut de DNA pentru şantaj, după ce a fost citat ca suspect la DNA Ploieşti

Fostul director al Poliţiei Locale Ploieşti Cristinel Toader, care anterior a deţinut funcţiile de şef al Gărzii de Mediu Prahova şi al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Prahova s-a prezentat, marţi, la DNA Ploieşti, unde a fost citat în calitate de suspect. După circa cinci ore de audieri, acesta a fost reţinut de DNA pentru şantaj.

524 afișări
Imaginea articolului Fostul director al Poliţiei Locale Ploieşti Cristinel Toader, reţinut de DNA pentru şantaj, după ce a fost citat ca suspect la DNA Ploieşti

Fostul director al Poliţiei Locale Ploieşti Cristinel Toader, reţinut de DNA pentru şantaj, după ce a fost citat ca suspect la DNA Ploieşti (Imagine: Mediafax Foto)

UPDATE 19:00 - Fostul director al Poliţiei Locale Ploieşti, reţinut de DNA pentru şantaj

Fostul director al Poliţiei Locale Ploieşti Cristinel Toader, care a fost audiat, marţi, timp de aproximativ cinci ore de procurorii DNA Ploieşti, a fost reţinut sub acuzaţiile de şantaj şi activităţi economice incompatibile cu funcţia, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Toader a fost scos din sediul DNA la finalul a aproximativ cinci ore de audieri, el fiind încătuşat cu mâinile la spate.

Fostul şef al Poliţiei Locale Ploieşti nu a făcut nicio declaraţie cu privire la acuzaţiile care i se aduc.

Surse judiciare au afirmat că Toader esre cercetat pentru mai multe fapte de şantaj, dar şi pentru activităţi economice incompatibile cu funcţia.

Astfel, fostul director al Poliţiei Locale Ploieşti este acuzat că a făcut presiuni asupra unora dintre subalternii săi pentru ca aceştia să îi dea subiectele unor examene de angajare în funcţii, cerând bani celor examinaţi pentru a le furniza acestora subiectele înainte de examen.

Sumele pretinse variau, ajungând şi la 1.000 de euro de persoană, spun sursele citate.

Totodată, conform aceloraşi surse, Cristinel Toader este acuzat că, prin intermediul a trei firme pe care le controla, a desfăşurat activităţi economice incompatibile cu funcţia publică deţinută.

Toate faptele reţinute în sarcina lui Toader ar fi fost comise, potrivit surselor citate, în cursul anului 2014.

Fostul director al Poliţiei Locale Ploieşti Cristinel Toader s-a prezentat, marţi, la DNA Ploieşti, unde fusese citat în calitate de suspect. La intrarea în sediul instituţiei, el spunea că nu ştie pentru ce a fost citat de către procurorii anticorupţie.

Cristinel Toader a deţinut, în ultimii ani, mai multe funcţii importante în administraţia publică la nivelul judeţului Prahova. Astfel în perioada guvernării PDL, Toader, la acea vreme membru al acestei formaţiuni politice, a fost şef al Comisariatului pentru Protecţia Consumatorului Prahova, ulterior devenind şef al Gărzii de Mediu Prahova.

După alegerile locale din anul 2012, Cristinel Toader a devenit director general al Poliţiei Locale Ploieşti, fiind susţinut de data aceasta de către PSD.

În 15 ianuarie 2015, Toader a devenit director adjunct al acestei instituţii după ce presa a semnalat că nu are studiile necesare care să-i permită să deţină funcţia de director general.

În 21 mai 2015, Toader s-a autosuspendat din funcţia deţinută în Poliţia Locală Ploieşti pentru o perioadă de un an şi jumătate, perioadă care expiră în luna noiembrie a anului viitor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici