Fostul director al unei şcoli din Constanţa prins când primea mită, trimis în judecată

Fostul director al şcolii "Nicolae Tonitza" din Constanţa Gelu Dimaca, prins în flagrant când primea mită pentru a facilita înscrierea unui copil în clasa pregătitoare a unităţii de învăţământ, a fost trimis în judecată, miercuri, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa.

245 afișări
Imaginea articolului Fostul director al unei şcoli din Constanţa prins când primea mită, trimis în judecată

Fostul director al unei şcoli din Constanţa prins când primea mită, trimis în judecată (Imagine: Shutterstock)

Potrivit anchetatorilor, Gelu Dimaca de 36 de ani a pretins 1.500 de lei pentru a facilita înscrierea unui copil în clasa pregătitoare a şcolii "Nicolae Tonitza" din Constanţa.

În fapt, un bărbat din Constanţa, având depus un dosar pentru înscrierea copilului în grupa pregătitoare, dosar care nu s-a încadrat în faza 1 de selecţie, a aflat, prin intermediul unei cunoştinţe că directorul şcolii acceptă dosarele care nu îndeplinesc criteriile de selecţie, contra unor sume. Ulterior, denunţătorul a mers la şcoală, unde l-a contactat pe director, iar din discuţiile purtate, acesta l-a lăsat să înţeleagă că îi poate rezolva problema, respectiv înscrierea copilului în clasa pregătitoare a unităţii şcolare pe care o conduce.

Persoana respectivă a sesizat Direcţia Generală Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Constanţa, iar în 6 aprilie, a fost organizat un flagrant, directorul şcolii fiind prins în timp ce primea 150 de euro şi 200 de dolari de la denunţător.

Gelu Dimaca a fost până anul trecut profesor de Educaţie Fizică la Liceul "Traian" din municipiul Constanţa, iar, în septembrie 2011, fusese director al Şcolii cu clasele I-VIII "Nicolae Tonitza". De asemenea, până în urmă cu doi ani, Gelu Dimaca a fost arbitru de fotbal de Divizia C.

În 10 aprilie, Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa a decis ca Gelu Dimaca să fie destituit din funcţie.

Procurorii au dispus începerea urmăririi penale împotriva lui Gelu Dimaca, pentru luare de mită, acesta fiind cercetat în libertate, cu interdicţia de a părăsi localitatea.

Dosarul cauzei a fost trimis spre soluţionare la Tribunalul Constanţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici