Fostul director general al AMPOS Mediu Adrian Mîndroiu a fost arestat

Fostul director general al AMPOS Mediu Adrian Mîndroiu şi administratorii firmelor de consultanţă de la care acesta este acuzat că ar fi primit bani şi bunuri au fost arestaţi preventiv, potrivit deciziei luate vineri de Tribunalul Bucureşti, la propunerea procurorilor anticorupţie.

1242 afișări
Imaginea articolului Fostul director general al AMPOS Mediu Adrian Mîndroiu a fost arestat

Fostul director general al AMPOS Mediu Adrian Mîndroiu a fost arestat (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Un judecător de la Tribunalul Bucureşti a emis, vineri seară, mandate de arestare preventivă, pentru 29 de zile, pe numele lui Adrian Mîndroiu, precum şi pe numele celor doi administratori ai firmelor de consultanţă.

Decizia instanţei nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Bucureşti.

Fostul director general al Autorităţii de Management pentru POS Mediu Adrian Mîndroiu a fost reţinut pentru fapte de corupţie, fiind acuzat că a primit bani şi bunuri de la doi administratori ai unor firme de consultanţă.

Adrian Mîndroiu, fost director general şi în prezent director la Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Sectorial Mediu (AMPOSM), este cercetat pentru patru fapte de trafic de influenţă şi pentru asociere în vederea săvârşirii infracţiunii de corupţie, se arată într-un comunicat de presă al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

Alături de acesta sunt cercetaţi Nicolae Frank şi Vlad Cristian Goga, administratori ai unor societăţi de consultanţă, aceştia fiind acuzaţi de cumpărare de influenţă şi asociere în vederea săvârşirii infracţiunii de corupţie.

Procurorii au dispus reţinerea celor trei şi au cerut vineri Tribunalului Bucureşti arestarea lor preventivă pentru 29 de zile.

Potrivit procurorilor, din noiembrie 2011 şi până în prezent, Adrian Mîndroiu a primit în mod repetat bani şi bunuri şi a acceptat daruri de la reprezentanţii firmelor conduse de Nicolae Frank şi Vlad Cristian Goga, "pentru a interveni pe lângă diferiţi funcţionari din cadrul AMPOSM pentru favorizarea intereselor comerciale ale grupului menţionat, între care şi firma Tahal Consulting Engineering SRL".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici